Tulpen in volle bloei op Goeree-Overflakkee

De tulpenvelden op de nabijgelegen eilanden staan deze maand in bloei, aanrader voor een mooie fiets- of autotocht. Juist in deze mooie periode in april van de lentebloemen, van ver zijn op bepaalde plekken over het gehele eiland Goeree-Overflakkee de kleurige velden te zien.

Op Goeree-Overflakkee wordt ongeveer 450 hectare akkergrond gebruikt voor de bollenteelt. De teelt is ooit klein begonnen in en rond Ouddorp. In de jaren vijftig van de vorige eeuw deed de gladiolenteelt haar intrede op het eiland. Vanaf de jaren zestig nam de teelt van tulpenbollen stapje voor stapje de plaats van de gladiolenteelt over. Het schitterende resultaat kleurt nu ieder jaar het landschap.

De tulpen op de Flakkeese akkers zijn voor de teler niet interessant vanwege de bloem, maar vanwege de bol. De bollen gaan naar kassen in bijvoorbeeld Rijnsburg en West-Friesland waar ze tot bloei worden gebracht. Daarna komen ze, vlak voor kerst, als tulp op de markt.

Als u in de bloeitijd langs de bollenvelden op Goeree-Overflakkee fietst, kan het heel goed gebeuren dat u mensen tussen de bloemen ziet lopen. Die zijn bezig met selecteren, bloemen die een afwijkende kleur, een vlekje of een ziekte hebben worden dan verwijderd.

Staan de tulpen in volle bloei, dan is het zaak om de bloemen zo snel mogelijk te verwijderen om de groei van de bol te bevorderen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top