Tuin Herman Gorterhof grondig opgeknapt

Zaterdag 8 juni werd de omsloten binnentuin van de Herman Gorterhof in Noord door de gezamenlijke inspanning van de bewoners, de gebruikers van de voorzieningen op de begane grond, Maasdelta- en Rabobank-medewerkers en medewerkers van Hoveniersbedrijf 3D grondig opgeknapt. Dat deze partijen elkaar ‘vonden’ in hun gezamenlijke wens zich maatschappelijk in te zetten, kwam door tussenkomst van vrijwilligersbemiddelaar Stichting Present.

Het grove werk was vooraf door het hoveniersbedrijf gedaan: de oude beplanting en het grind werden verwijderd. Tuinaarde, worteldoek en zo’n 1600 planten en struiken kwamen ervoor in de plaats.

De tuin van de Herman Gorterhof op de begane grond mocht die naam nauwelijks nog dragen. Het is een omsloten binnentuin die wel een opknapbeurt gebruiken kon. In mei 2012 werd het terras op de eerste verdieping al heringericht. Het eindresultaat is dat het samen uitvoeren van de grote klus met zoveel vrijwilligers snel gedaan was. Bovendien hebben alle gebruikers van het gebouw weer een prettig uitzicht. Als aandenken kregen alle bewoners een bloeiend kamerplantje.

Bron: Spijkenisse aan de Maas

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op