Trots als een pauw

0

Ik volg alles wat er in onze regio gebeurd en dus heb ik mij na terugkeer van mijn vakantie door een hele stapel streekbladen heen geworsteld. Eerst maar de overlijdensberichten bekijken. Gelukkig niemand gehemeld die ik persoonlijk ken maar mijn medeleven gaat uit naar hen die achter zijn gebleven.

De sportberichten sla ik altijd over. Ben niet zo geïnteresseerd in wat het 6e van SCO heeft gedaan tegen het 10e elftal van Simonshaven. O, ze hebben maar vijf elftallen? Kijk dat bedoel ik nou, totaal oninteressant voor mij. Maar er zijn hele volksstammen die het wel leuk vinden om woensdag in de krant te lezen over de gewonnen wedstrijd van je cluppie.

Zeker als je na de rust de kantine niet meer bent uitgekomen en straalbezopen naar huis gekropen bent. Weet je toch maar mooi drie dagen later dankzij het artikel van mijn gewaardeerde collega Cris Rolandus dat Simonshaven na winst op het hoger geklasseerde Vierpolders een mindere periode heeft afgesloten.

Ik geef toe, soms lees ik stiekem toch het sportnieuws. En wat te denken van het buitengewoon groot en belangrijk wereldnieuws dat wethouder Christel Mourik een cheque van 125 euro heeft gegeven aan de kinderboerderij. Leuk te zien dat Cristel samen met het intens gelukkige bestuur zo trots als een pauw op de foto poseerde. Ach wie het kleine niet eert….

Maar om aan deze ongelooflijk belangrijke gebeurtenis een foto te wijden? Het bestuur en de wethouder keken zo intens blij op de foto dat ik me afvraag of er niet een nulletje van de cheque is gerold.

Joop van der Hor
Reageren? joopvanderhor@gmail.com

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op