Triathlon Vereniging Spijkenisse organiseert 2e NK Run Bike Run

Na een succesvolle 1e editie in Spijkenisse mag TVS’90 dit evenement – in nauwe samenwerking met de gemeente Nissewaard – voortzetten. Het NK Run-Bike-Run vindt komende zondag 8 oktober 2017 plaats en gaat voor het NK Kwart Overall en Masters over de afstanden 10-40-5km.

De NK Junioren leggen de halve afstand af, welke ook open staat voor recreatieve deelnemers. Het NK Jeugd gaat over de afstanden 2,5-10-1,25.

Bij de senioren op de NK Kwart afstand belooft het een spannende wedstrijd te worden. Regerend kampioen Nils Pennekamp zal er alles aan doen om zijn vorig jaar veroverde titel te verdedigen, maar krijgt concurrentie van twee andere Nederlands Kampioenen!

Yennick Wolthuizen is in het bezit van de titel op de Run Bike Run lange afstand en verder staat de Nederlands Kampioen triathlon op de lange afstand Evert Scheltinga aan de start. De recreanten strijden om de titel ‘Nissewaards Kampioen’ en daarmee de bijbehorende kampioenstrui.

De recreatieve afstand kan ook in DUO’s worden afgelegd, dus met 1 loper en 1 fietser. Ideaal om eens kennis te maken met de sport.

Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een DUO Business Editie waarin de sportieve bedrijven uit Nissewaard en omgeving het tegen elkaar opnemen. Na de eigen wedstrijd kan dan onder het genot van een ‘hapje-drankje-klankje’ worden gekeken naar de landelijke toppers die strijden om de Nederlandse titel.

Deelnemer van een van de duo’s is wethouder Martijn Hamerslag die het fietsonderdeel voor zijn rekening zal nemen. De start, wissels en finish vinden plaats op de wielerbaan van PRC Delta aan het Wielrenpad 2, tevens thuishonk van TVS’90.

De fietsroute gaat (voor NK Kwart) over twee rondes van 20 km door Nissewaard, de looproute kent rondes van 2,5 km. De parcoursen zijn zeer publieksvriendelijk; zowel de fiets-als looproute komen over de wielerbaan. Daarnaast staan erop het terrein 2 luchtkussens voor de jeugd en kan ook de inwendige mens verzorgd worden.

Informatie en programma
http://www.tvs90.nl/nk-rbr-spijkenisse/
https://www.facebook.com/NKRBR2017/

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op