Tech2do Sporthal Olympia Spijkenisse

Op 6, 7 en 8 oktober 2015 vindt in Sporthal Olympia in Spijkenisse Tech2do plaats. Dit bijzondere technische evenement is voor leerlingen en leerkrachten van groep 7 en 8 van alle basisscholen van Voorne-Putten en Rozenburg. Het evenement toont de leerlingen hoe interessant techniek is.

Alle basisscholen van Voorne-Putten en Rozenburg zijn door de gemeente uitgenodigd voor dit evenement. 39 Scholen hebben zich aangemeld met 1.150 leerlingen. Op woensdagmiddag 7 oktober is er een openstelling voor ouders en belangstellenden. Hiervoor bent u van harte welkom. Het belooft een mooie, leerzame en actieve happening te worden.

De gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg ondersteunen dit initiatief van harte en nemen diverse kosten op zich. Dit evenement wordt opgezet door de TechNetkring Voorne-Putten, een samenwerkingsverband van scholen die aangesloten zijn bij de onderwijsgroepen Galilei en Penta en een aantal technische bedrijven uit de regio Voorne-Putten.

“De regio Voorne-Putten en Rozenburg heeft veel technische bedrijven op het grondgebied. De vergrijzing van de bevolking én het feit dat te weinig leerlingen kiezen voor een opleiding en beroep in de technische sector, baart de bedrijven maar ook de gemeenten zorgen. Voorne-Putten heeft alles in zich om een economisch en sociaal sterke regio te blijven.

Belangrijk is dat de jeugd al in een vroeg stadium kennis maakt met de vele facetten van techniek en ervaart hoe leuk techniek is. De leerling van nu is immers de werknemer van de toekomst.”

Bron: Roel van Deursen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top