TEAM YSK succesvol op het Nederlands Kampioenschap Poomsae

  0

  Op zondag 4 december 2016 behaalde Taekwondo Voorne-Putten (TEAM YSK uit Spijkenisse en Hellevoetsluis) tijdens het Nederlands Kampioenschap Poomsae vijf podium plaatsen. Het stijlteam, dat al maanden samen traint, vertrok met 11 deelnemers naar het NK in sportcentrum Rusheuvel te Oss.

  De jongste deelnemer was 7 jaar en de oudste 37 jaar. Er werden geweldige resultaten behaald. Een aantal van de sporters behaalde zelfs de finale wat uit eindelijk resulteerde in vijf podium plaatsen: goud voor Freek Hermes, Jahmal van der Wagt en Yance Deflers wonnen het zilver en het brons ging naar Tiemo Bouman en Tigo Zeijdel . Givienna en Fivengi Peppelaar, Meghan en Eva Nixon, Fenna Meurs en Luigina Di Majo vielen helaas net buiten de prijzen, maar hebben desondanks een geweldige prestatie neergezet.

  Poomsae is het Koreaanse woord voor Vorm en een Vorm lopen is een choreografie van bepaalde trappen, stoten en voetstanden bij Taekwondo. Deze choreografieën worden moeilijker hoe hoger de gerelateerde bandkleur. Los van de vorm gaat het bij poomsae onder meer om balans, focus, mentale weerbaarheid en presentatie.

  Mede hierdoor is deze wedstrijdvorm geschikt voor jong en oud. Op het NK waren er sporters van boven de 60 jaar die deel hadden genomen. Het stijlteam en de coaches kijken terug op een gezellige, succesvolle en ook leerzame dag. Speciale dank gaat uit naar de ouders voor het chauffeuren en supporten, de scheidsrechters voor het jureren en alle medesporters voor de fantastische sfeer. Het stijlteam gaat zich nu weer voorbereiden op het volgende toernooi.

  foto-nk-poomsae-2016

  Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

  Reageer op dit artikel

  avatar
    Subscribe  
  Abonneren op