Tarieven parkeergarages Spijkenisse onder gemiddelde van Nederland

0

De tarieven van de parkeergarages in Spijkenisse liggen onder het gemiddelde van Nederland. Detailhandel Nederland onderzoekt jaarlijks de parkeertarieven en de parkeeraccommodaties bij een aantal gemeenten. Alhoewel Nissewaard niet betrokken is bij dit onderzoek kan er een goed vergelijk worden gemaakt met de uitkomsten van de 28 gemeenten.

Er zijn 28 gemeenten onderzocht, waaronder drie grote. Het gemiddelde tarief van de onderzochte garages is € 2,77 per uur. In Spijkenisse is dat € 1,00 per uur waarbij real time parkeren is ingevoerd, dit komt neer op 10 cent per 6 minuten.

De parkeergarage die de Nationale Parkeertest won heeft een tarief van € 1,00 per 24 minuten, wat omgerekend neerkomt op € 2,50 per uur.

Van de 28 gemeenten heeft maar een gemeente de tarieven verlaagd, het gemiddelde tarief steeg met 2 %.

Spijkenisse heeft in 2014 gekozen om als pilot de parkeertarieven flink te verlagen. Deze ging van € 1,90 per uur met een starttarief van € 1,90 naar € 1,00 per uur, real time (afrekenen per minuut).

Real time afrekenen en goede bewegwijzering behoren tot de aanbevelingen van Detailhandel Nederland. Ook veilige en schone garages zijn belangrijke aanbevelingen.

Volg en like Nissewaard Actueel op Facebook.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar