Talentvolle triathleten TVS’90 naar Eredivisie

Sinds een aantal jaar is Triathlonvereniging TVS’90 uit Spijkenisse een van de opleidingsverenigingen van de Nederlandse Triathlonbond. Jeugd is bij TVS’90 één van de speerpunten en krijgt dan ook extra aandacht.

De prestaties van de jeugd zijn de afgelopen seizoenen mede daarom prima geweest. Behalve twee Nederlands Kampioenen op de crosstriathlon werden er ook bij andere jeugd wedstrijden uitstekende prestaties neergezet. Zo werd de jeugd van TVS’90 tweede in het landelijke verenigingsklassement van het Jeugd en Juniorencircuit.

De prestaties van de jeugd en junioren vallen ook de teams uit de eredivisie triathlon op, nadat vorige seizoen Joey van ’t Verlaat de overstap maakte naar het Utrechtse TriMates, gaan komend seizoen twee atleten hun krachten meten in de Eredivisie.

Eva Cornelisse gaat van het eerste divisieteam van TVS’90 naar de nummer twee in de eindstand van de eredivisie dames van het afgelopen seizoen; Kijani uit Beesd. Het andere talent dat volgend jaar zijn debuut zal maken in de eredivisie is Hidde Weersma, hij gaat uitkomen voor het gepromoveerde UNLTD uit Rotterdam.

Uiteraard is TVS’90 trots dat er komend seizoen drie atleten in de Eredivisie uitkomen die hun triathlon-carrière in Spijkenisse zijn begonnen. Geïnspireerd door de kansen die er zijn, of lijkt het je gewoon leuk om eens te kijken of triathlon wat voor je is? Kom gratis eens een maandje meetrainen, alle niveaus zijn welkom. Kijk voor meer info op www.tvs90.nl of mail naar tc@tvs90.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op