SWO viert 40 jarig bestaan met Amazing Stroopwafels

Op 13 oktober 2017 vierde de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) zijn 40 jarig bestaan. De hele dag stond in het teken van deze verjaardag. Met in de middag activiteiten voor deelnemers waaronder twee optredens van The Amazing Stroopwafels. In de namiddag een college over de toekomst van vrijwilligerswerk en ‘s avonds een groot jaren ’70 feest voor vrijwilligers en collega’s.

De SWO werd opgericht op 15 september 1977 door een groep enthousiaste en betrokken burgers. De eerste jaren was de SWO een organisatie die volledig op vrijwilligers draaide. Vanaf het begin van de jaren 80 komt er een betaalde kracht die er voor zorgt dat het alsmaar groeiende takenpakket goed wordt gecoördineerd. De uitvoering van activiteiten en diensten blijven net zoals nu hoofdzakelijk in handen van vrijwilligers.

In de afgelopen 40 jaar is er feitelijk niets veranderd. De organisatie groeide, kreeg meer cliënten, meer vrijwilligers, meer taken en meer beroepskrachten. Vandaag de dag werken er bij de SWO 13 beroepskrachten en zo’n 550 vrijwilligers.

Met elkaar organiseert het SWO tal van activiteiten voor senioren die bijdragen aan het welzijn van mensen. Er worden diensten verleend op het vlak van maaltijdverstrekking, vervoer en kleine klussen in huis.

Daarnaast kunnen cliënten bij de SWO terecht voor advies en ondersteuning als het gaat om wet en regelgeving, hulp en/of zelfstandig thuis blijven wonen. Jaarlijks bezoekt of ontvangt de SWO ruim 65.000 senioren op activiteiten of in hun thuisomgeving.

De SWO geschiedenis is door digitaal wonderkind Annelies Vrinten opgetekend. Zij heeft een tijdlijn ontwikkeld waarin de belangrijkste momenten van de SWO in Spijkenisse zijn vastgelegd. Dit afgezet tegen de gebeurtenissen lokaal, in Nederland en in de wereld. De tijdlijn is digitaal beschikbaar en verschijnt ook in boekvorm.

Mensen die de tijdlijn als boekje willen hebben kunnen deze bestellen (€ 6,50 incl. verzendkosten) bij de SWO. De opbrengsten van het boekje maken wij over aan giro 5125 t.n.v. het Rode Kruis voor steun aan de slachtoffers van de orkaan op Sint Maarten.

Een video impressie van de middag…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op