Succesvolle afsluiting 100-100-100

Dinsdagavond 24 januari was samen met een aantal deelnemers de afsluiting van het project 100-100-100 in de Boekenberg. In het bijzijn van wethouder Jan-Willem Mijnans lieten de deelnemers de 100 dagen 100% afvalvrij leven nog eens passeren.

Het resultaat van het project mocht er zijn. Waar de gemiddelde hoeveelheid restafval per huishouden in Nissewaard op 15,2 kilo per week ligt, hielden de deelnemers na scheiding van hun afval per huishouden slechts 1,3 kilo restafval over. Een prachtig resultaat dat laat zien dat afval scheiden loont en helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt.

Drie deelnemers werden in het zonnetje gezet. Ingeborg Sandee kreeg een pluim voor haar inzet en aandacht in de pers, Elly Hoorens voor haar enthousiasme en bijdrage aan de website en Petra van Wijk voor haar recept met kliekjes die na een warme maaltijd overblijven.

Jan-Willem vertelde tijdens de bijeenkomst het nodige over het Omgekeerd Inzamelen. De aanwezigen hadden daar veel interesse voor en vroegen de wethouder het hemd van z’n lijf. Al met al een mooie afsluiting van een interessant experiment.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op