Strooiwagens volop actief in het nieuwe jaar!

Medewerkers van de gladheidsbestrijding van alle wegbeheerders zijn het nieuwe jaar ingegaan met het (bijna) dagelijks strooien van alle wegen. Het einde is ook nog niet in zicht. Deze week zijn de voorspellingen vanuit het KNMI regelmatig code geel en dat betekent extra oppassen geblazen in het verkeer.

Gladheidsmeldsysteem (GMS)
Ook bij waterschap Hollandse Delta zijn in het nieuwe jaar al flink wat strooiuren gedraaid. Een landelijk Gladheidmeldsysteem signaleert het ontstaan van wintergladheid. Dit systeem bestaat uit een breed netwerk van meer dan 300 meetpunten langs de Nederlandse wegen.

Strooien voor de spits
Tjeerd Mali, gladheidscoördinator: “Als de provincie Zuid-Holland meldt dat zij gaan strooien, gaat de gladheidscoördinator de collega’s die wachtdienst hebben, oproepen om te strooien. Binnen een half uur is iedereen aanwezig. Er wordt vooral ’s avonds of ’s ochtends, zo tussen drie en vier uur, gestrooid.

Zo kan het zout voor de spits al ingereden worden door het verkeer.” In het hele gebied van Hollandse Delta wordt gelijktijdig gestrooid. Op het Eiland van Dordrecht heeft het waterschap geen wegen in het beheer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op