Storingscijfers Botlekbrug

De nieuwe Botlekbrug is een belangrijke verbindingsschakel voor het wegverkeer op de verbrede A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein, en het scheepvaartverkeer over de Oude Maas. Dat de brug goed functioneert is van groot belang.

Hoewel door alle maatregelen het aantal storingen sinds de ingebruikname in 2015 flink gedaald is, is iedere storing er nog 1 te veel, ook voor Rijkswaterstaat. In de afgelopen 12 maanden (tot en met 12 november 2017) waren er op 6.077 brugopeningen 31 storingen. Deze storingen veroorzaakte:

  • 14 keer een afsluiting van de Botlekbrug voor het wegverkeer;
  • 30 keer een stremming van de Oude Maas voor de hoge scheepvaart.

In de factsheet Feiten en cijfers Botlekbrug vindt u meer informatie.

Echter een storingsvrije brug is niet mogelijk. De enorme afmetingen en het gewicht, de complexiteit van de aanwezige techniek, de combinatie van spoor- en wegverkeer en groot aantal keren dat de brug per dag opengaat en de hoge snelheid waarmee de brugdekken op en neer gaan, zorgen dat de nieuwe Botlekbrug niet alleen uniek is, maar ook storingen heeft.

Het zal lastig zijn het storingspercentage van rond de 0,4% voor het wegverkeer en rond de 0,8% voor het scheepvaartverkeer verder terug te dringen. We doen er uiteraard alles aan om storingen te voorkomen. En als er sprake is van een storing of defect, doen we er alles aan deze zo snel mogelijk te verhelpen zodat de overlast voor onze gebruikers tot een minimum wordt beperkt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op