Steun voor alleenstaande jonge ouder die wil studeren

Het volgen van een opleiding, zorgen voor je kind, en stage lopen. Een hele klus als je alleenstaande jonge ouder bent. Financieel is het een hele puzzel, hoe regel je de kinderopvang, en werkt je school wel mee?

Jongeren tot 27 jaar vallen onder de scholingsplicht van de Wet werk en bijstand en ontvangen studiefinanciering als zij een opleiding volgen. Jonge alleenstaande ouders die een opleiding volgen, komen echter niet, zoals alleenstaande ouders met een bijstandsuitkering, in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kinderopvangkosten.

Onderwijs is van groot belang voor de toekomst van ouder én kind. PvdA-raadslid Dorothé Kieboom vindt dat jonge alleenstaande ouders die een opleiding volgen, hulp en ondersteuning verdienen bij de combinatie van een studie met de zorg voor jonge kinderen. “Een diploma vergroot de kansen op de arbeidsmarkt, leidt naar economische zelfstandigheid en zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van een uitkering”, aldus Kieboom.

De Partij van de Arbeid Nissewaard heeft vragen gesteld aan het college van Nissewaard om te weten te komen hoeveel jonge alleenstaande ouders in Nissewaard een opleiding volgen of willen volgen en hierbij de nodige problemen ondervinden. Zijn minima regelingen ook beschikbaar voor jonge alleenstaande studerende ouders die studiefinanciering ontvangen? En hoe werken scholen en gemeente samen om jonge ouders te helpen studie en zorg te kunnen combineren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op