Stemmen uit Spijkenisse

Tijdens Open Monumentendag organiseert Stichting Cultuur in Spijkenisse het festival Stemmen uit Spijkenisse. Tijdens dit evenement staat de menselijke stem centraal. Op verschillende locaties in Spijkenisse worden activiteiten georganiseerd.

Deze middag kunt u in Theater de Stoep komen kijken en luisteren naar de bekende acteur en zanger Frans van Deursen, die eerst een programma rond dichter Vroman brengt en na de pauze vertaalde teksten van popmusicus Tom Waits zal zingen.

Frans van Deursen zingt Leo Vroman
Op 22 februari 2014 overleed ‘de vlakbijste dichter van Nederland’, Leo Vroman. Een dag later raakten zijn regels postuum alsnog het hart van zanger Frans van Deursen, die nog nooit één gedicht van Vroman gelezen had. Nooit te oud om te leren ging hij op ontdekkingstocht door de enorme berg gedichten die Vroman heeft nagelaten en vond daar onnoemelijk veel mooi.

De schoonheid van de woorden, de humor, de liefde, de scherpte, het dwarsige. De schijnbare eenvoud van de regels, de speelsheid. Dwalend door al dat moois wist van Deursen al snel: deze gedichten moet ik zingen. Frans van Deursen bracht in april 2015 de cd ‘De Vogel in mijn Borst’ uit, een eigenzinnige selectie uit Vromans werk, o.a. op muziek gezet door Michiel Borstlap, Spinvis, Paul de Munnik en Daniel Lohues.

Frans van Deursen zingt Tom Waits
In het programma rond Tom Waits neemt Van Deursen je mee op een muzikale kroegentocht door de late nacht, waar nachtbrakers en nachtvlinders in het bleke licht van een lantaarnpaal hun whisky drinken en hun verhaal vertellen. Liederen over gebroken harten en verdronken verdriet, afgewisseld met opgewekte dronkenmanspraat.

Met: Leo Bouwmeester (piano), Wouter Planteijdt (gitaar) en Hein Offermans (bas)

Stemmen uit Spijkenisse
Theater de Stoep
Zaterdag 10 september
13.00 uur
Gratis toegang

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op