Start2Bike, in 4 trainingen beter op de racefiets

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets of mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je racefiets krijgt.

In het weekend van 11/12 april start Toerclub Voorne-Putten in Spijkenisse met Start2Bike, een trainingsprogramma waarbij startende fietsers onder begeleiding van een ervaren instructeur werken aan hun basistechniek op de racefiets. Start2Bike is de nieuwe naam voor FietsFit, het programma waarmee de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) al 7.000 startende fietsers succesvol op weg hielp.

Nieuwe naam, dezelfde vaardigheden
“Met een nieuwe, frisse naam hopen we een breder publiek te trekken”, aldus programmacoördinator Bart van de Vossenberg van de NTFU. “We merkten dat de naam Fiets-Fit vaak een verkeerde associatie opriep.”

De opzet van het programma blijft hetzelfde: in 4 lessen van ongeveer 3 uur leer je meer over remmen, schakelen, in een groep rijden, klimmen, dalen, bochtentechniek en nog veel meer. Er zijn ruim 70 Start2Bike startlocaties in Nederland die trainingen voor racefiets en/of mountainbike aanbieden, waaronder Toerclub Voorne-Putten in Spijkenisse.

Op www.start2bike.nl vind je meer informatie en kan je jezelf inschrijven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top