Start nieuwe kunstexpositie RAR

Op 20 april gaat een mooie expositie van start van 5 kunstenaars waarvan 3 leden van Regio Art Rijnmond (Jan Bakker, Rinus Groenendaal, Nancy Kroon). Samen met 2 kunstenaars uit de regio Utrecht: Rob den Boer en Marja Steinmetz maken zij een veelzijdige tentoonstelling. Er is 3-dimensionaal werk te zien, schilderijen, grafiek en tekeningen. Tijdens de opening op 20 april v.a. 16.30 uur wordt een verrassende performance uitgevoerd door John Giskes. Zondag 21 april, tijdens de kunstroute, is de galerie uiteraard ook open. Deze expositie is te zien t/m 18 mei.

Jan Bakker: “Ik exposeer met ruimtelijk werk dat in hoofdzaak zal bestaan uit stalen objecten. Mijn streven is om op een zo sober mogelijke wijze een thema of onderwerp te verbeelden, onder het motto: minder kan niet, meer hoeft niet. “

Rob den Boer (Utrecht, 1968) studeerde in 1997 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien maakte hij vele series etsen, litho’s en houtskooltekeningen. Later begon hij ook pasteltekeningen te maken, waarin hij voor het eerst sinds jaren kleur gebruikte. Rob den Boer is erg geïnteresseerd in beelden die in de werkelijkheid steeds weer in diverse gedaantes waarneembaar zijn en daarom in zekere mate tijdloos. De cirkel, het vierkant, de parabool, enzovoort. Vanuit die belangstelling heeft hij zijn vormvocabulaire ontwikkeld. Hoewel zijn werk niet direct aan deze oervormen refereert, ademt het wel de oorsprong van de betekenis van deze (bron)beelden uit. Die zijn immers onlosmakelijk verbonden met datgene wat zij representeren. Rob den Boer had sinds 1998 vele tentoonstellingen in Nederland, Duitsland en andere landen en is lid-kunstenaar van Maatschappij Arti & Amicitiae in Amsterdam.

Rinus Groenendaal schildert, tekent, maakt grafiek en foto’s. Het maakt hem niet uit of een werk én door tekenen én door schilderen én door een grafisch aktiviteit tot stand komt. Door zowel tekeningen als notities en houtdrukken op dunne papieren in een collageachtige aanpak in één werk te combineren, wordt het moeilijk dit werk te etiketteren als een tekening of een schilderij.
Beeldfragmenten in onderlinge samenhang suggereren een gebied dat grenst aan dat van de taal. De link tussen deze werelden zijn de woorden die in het werk voor komen. Hij zegt: ‘Hierdoor wordt het schilderij een kamer met iemand er in’. Door deze handelswijze worden taalkundige abstracties zichtbaar. Hij wil het voor zich zien. Het is een oriëntatiemiddel, dat helpt om niet in een woorden-warboel ten onder te gaan.

Nancy Kroon (Rotterdam 1966; studeerde aan de Koninklijke Acacemie v. Beeldende Kunsten Den Haag) In haar werk staat de mens centraal; haar fascinatie voor de antieke Griekse kunst en cultuur verwerkt zij in haar schilderijen. Met het woord ‘Antropomorfos’ (àntropos — mens, morphe — uiterlijke vorm) voelt zij zich verbonden. Soms is een mythe in een schilderij te ontdekken, soms is de gestalte zelf het motief. Naast exposities in Nederland en Duitsland, onderneemt Nancy sinds 2008 een reizende tentoonstelling in Griekenland.

Marja Steinmetz is opgeleid als fotografe en daarom bijzonder visueel ingesteld. Zonder de herkenbaarheid te verliezen, schept ze haar eigen beelden én zonder het speelse te verliezen, hoopt ze de waarnemer te intrigeren en te emotioneren. In het werk vind je landschappelijke elementen. Waar zij haar werk in glas verbindt aan natuursteen is het pact met de ons omringende natuur manifest. Zij kan niet zonder vlakten, luchten en water. Kijk naar haar bootjes en de wapperende vlaggen en zie hoe zij speelt met kleur. Haar werk ademt en leeft. Marja Steinmetz werkt met uit één lopende technieken en met alle voor haar noodzakelijke materialen; deze manier van weken is inherent aan haar eigen signatuur.

Adres:
RAR Galerie
Noordeinde 7, Spijkenisse
Openingstijden: wo t/m vr van 13.30 – 16.30 uur
Za van 12.00 tot 16.30 uur (en op afspraak) 0181-612319
www.regioartrijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top