Spijkenissers aangehouden in drugsonderzoek

In een onderzoek naar de invoer en handel in harddrugs heeft de politie, eenheid Rotterdam, op donderdag 18 april in Rotterdam zes mannen en een vrouw aangehouden. Zij zijn dinsdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. In september 2012 startte de politie een onderzoek naar een persoon die vermoedelijk handelde in harddrugs. Uit het onderzoek bleek dat hij zich daarnaast, samen met anderen, bezighield met de smokkel van cocapasta vanuit Curaçao naar Nederland.

Op 18 april smokkelden een 26-jarige vrouw en een 21-jarige man, beiden afkomstig uit Spijkenisse, cocapakketten vanuit Curaçao per vliegtuig Nederland binnen. De twee koeriers hadden de pakketten cocapasta op het lichaam geplakt. In totaal betrof het ruim vier kilogram. Hieruit kan na een chemische behandeling ongeveer zes kilo cocaïne vervaardigd worden; goed voor een straatwaarde van zo’n anderhalve ton.

In en nabij een woning aan de Schieweg in Rotterdam hield een Arrestatieteam die dag naast de koeriers nog vijf mensen aan: een 25- en een 26-jarige man uit Spijkenisse, een 31-jarige man uit Curaçao en een 35- en een 38-jarige man uit Rotterdam. Zij worden allemaal verdacht van betrokkenheid bij de invoer van harddrugs.

Op vijf locaties in Rotterdam en Spijkenisse deed de politie doorzoekingen. Hierbij werden handelshoeveelheden GHB, MDMA, cocaïne en een zak met hennep in beslag genomen. Ook nam de politie verpakkingsmaterialen, een weegschaal en een pers in beslag.
Dinsdag 23 april zijn de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft zes verdachten voor 14 en een voor 8 dagen in bewaring gesteld.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top