Spijkenisser kerken in actie voor 3FM Serious Request

0

De Protestantse Gemeente in Spijkenisse organiseert in samenwerking met de gemeente Nissewaard en de Boekenberg op 16 en 17 december ‘de Glazen Stal’, waarbij geld ingezameld wordt voor het doel van het Glazen Huis van 3FM Serious Request.

‘Laat ze niet stikken’
Dit jaar gaat de opbrengst van het Glazen Huis naar het voorkomen en bestrijden van longontsteking bij kinderen. Er overlijden wereldwijd per dag wel 2500 kinderen onder de 5 jaar aan longontsteking, vooral in arme landen. Met de juiste middelen kan dit voorkomen worden. Het motto van de actie is dan ook: laat ze niet stikken!

Jongeren organiseren pubquiz
Net als de vorige jaren kunnen hier in Spijkenisse jongeren meedoen aan de Glazen Stal. Zij worden met de hele groep op vrijdagavond 16 december met de hele groep ‘ingesloten’ in de Dorpskerk en daarbij gaan ze de uitdaging aan om 22 uur lang niet te eten.

Ze laten zich daarvoor sponsoren en als extra actie organiseren ze op vrijdagavond een pubquiz in de Dorpskerk, waarvoor teams van maximaal 5 personen zich nog kunnen aanmelden. Het inschrijfgeld bedraagt € 20,–

Activiteiten naast de Boekenberg, in en rond de Dorpskerk
Ook zal er op 17 december bij de zaterdagmarkt en in de Dorpskerk van alles te doen zijn. Zo staat er bijvoorbeeld een kerststal (‘glazen stal’), een kraam met erwtensoep, poffertjes en andere winterse lekkernijen, een boekenkraam en er zijn activiteiten voor kinderen. Tegen een kleine vergoeding kan men de kerktoren beklimmen, een kaartje hangen in de wensboom of in de kerk een lichtje aan steken.

De Glazen Stal wil laten zien dat het met kerst in de kerk niet alleen gaat om verhalen, lichtjes of mooie liederen. Het gaat ook om daden, waarbij samengewerkt wordt om hulp te bieden aan kinderen die dat nodig hebben.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op