De gemeente Nissewaard is voornemens om samen met de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) een bedrag van ruim € 20 miljoen te investeren in de reconstructie van het metro-busstation Spijkenisse Centrum en het gebied er omheen. Met dit project zet de gemeente een volgende stap om dit deel van het centrum van Spijkenisse verder te ontwikkelen.

Hoogwaardig ov-knooppunt
Het project heeft uiteindelijk tot doel om op drie terreinen verbeteringen door te voeren. Die moeten er ten eerste toe leiden dat het stationsgebied Spijkenisse Centrum als hoogwaardig ov-knooppunt voor de regio richting Rotterdam en vice versa gaat functioneren. Ten tweede moet het centrumgebied een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied voor inwoners en bezoekers worden. Tot slot moet na voltooiing van het project het gebied een aantrekkelijke stadsentree van het centrum van Spijkenisse/Nissewaard zijn.

Kansrijke locatie
Uit eerder onderzoek is al gebleken dat het stationsgebied een belangrijke en kansrijke locatie is om nieuwe ontwikkelingen in gang te kunnen zetten. Een van de kansen is een mix van functies en verdichting rond het metrostations te realiseren in de vorm van retail, bedrijven, andere woonvormen, onderwijsinstellingen en een slimme oplossingen voor parkeren. Het voorstel behelst uitbreiding van de P+R-locatie aan de Heemraadlaan met 128 parkeerplaatsen als een eerste stap. Door een deel van de capaciteit van de P+R aan de Ruwaard van Puttenweg te verplaatsen naar de Heemraadlaan, komt er ruimte. Bovendien hoeven mensen die met de auto naar een P+R-locatie rijden en vervolgens met openbaar vervoer verder naar hun werkplek reizen, niet meer met de auto het centrum van Spijkenisse in te rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *