Vanaf september voert boomspecialist Weijtmans diverse snoei- en rooiwerkzaamheden uit in plantsoenen en parken in gemeente Nissewaard. Deze werkzaamheden zijn onder andere nodig om de veiligheid te waarborgen.

Tijdens de werkzaamheden afgelopen voorjaar zijn er diverse bomen blijven staan. Deze bomen zijn niet helemaal gezond of zelfs (gedeeltelijk) afgestorven, waardoor ze kunnen omvallen of afbreken. Een ecoloog beoordeelt deze risicobomen opnieuw aan de hand van de Wet Natuurbescherming. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek worden waar nodig bomen gesnoeid of gerooid.

Beperken overlast
De aanblik van struiken kan na het snoeien wat kaal zijn. Het is soms nodig om struiken tot aan het onderste deel van de struik tot aan de wortels, te snoeien. Zo krijgen de struiken de mogelijkheid om opnieuw uit te groeien.

De snoei van bomen beperkt zich tot het wegnemen van probleemtakken, bijvoorbeeld afgestorven takken. De werkzaamheden kunnen geluids- of verkeersoverlast veroorzaken. Het bedrijf beperkt deze hinder tot een minimum.

Houd dan vanwege de veiligheid afstand van de werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden medio maart 2022 zijn afgerond. Meer informatie vindt u op www.nissewaard.nl/beheerbomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *