Komende jaren eenvoudiger elektrisch opladen door flink meer laadpalen Het aantal elektrische auto’s neemt sterk toe, ook in Nissewaard. Om aan deze groei te kunnen voldoen plaatst de gemeente Nissewaard de komende jaren extra openbare laadpalen. Volgens prognoses zijn er de komende jaren ruim 300 nieuwe openbare laadpalen nodig in Nissewaard.

Om hierop voorbereid te zijn past de gemeente het plaatsingsbeleid voor laadpalen aan. Waar er voorheen enkel een laadpaal geplaatst werd wanneer een bewoner hier een aanvraag voor deed, wordt er nu ook gekeken naar de verbruiksdata van de laadpalen. Op basis daarvan wordt bepaald of er in een buurt een laadpaal bij geplaatst moet worden.

Daarbij blijft het voor elektrische rijders ook gewoon mogelijk om een laadpaal aan te vragen. Inwoners denken mee over toekomstige laadlocatiesOm duidelijkheid te geven waar er in Nissewaard laadpalen kunnen komen, heeft de gemeente alle locaties alvast op een kaart in concept ingetekend.

Na de zomer wordt de inwoners gevraagd om te toetsen of de uitgekozen plekken in hun buurt geschikt zijn om een laadpaal te plaatsen. Buurtbewoners weten vaak zelf beter waar in de straat een goede plek is voor een laadpaal. Inwoners worden betrokken door berichten in deze krant en sociale media. Meer informatie over elektrisch opladen en het aanvragen van een laadpaal leest u op www.nissewaard.nl/laadpalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *