Spijkenisse stimuleert elektrisch autorijden

Met de komst van steeds meer aantrekkelijke elektrische automodellen en door de fiscale voordelen is het elektrisch rijden in Nederland bezig aan een opmars. Elektrisch vervoer is schoner, stiller en zuiniger dan vervoer op conventionele brandstoffen, dus beter voor het milieu. De gemeente Spijkenisse wil elektrisch rijden stimuleren door plaatsing van laadpalen mogelijk te maken.

Subsidie voor laadvoorziening
Een van de randvoorwaarden om een elektrische auto aan te schaffen is dat er een laadvoorziening is in de omgeving. Voor bewoners die beschikken over een parkeergelegenheid op eigen terrein bestaat de mogelijkheid om een subsidie te verkrijgen van maximaal € 1.000,- voor het plaatsen van een laadvoorziening. Kijk voor meer informatie op http://stadsregio.nl/subsidie-laadpalen-op-eigen-terrein

Laadvoorzieningen aanvragen voor een openbare parkeerplaats
De gemeente Spijkenisse heeft een over-eenkomst gesloten met de gemeente Rotterdam waarmee het nu ook mogelijk is voor inwoners in Spijkenisse die niet beschikken over een eigen parkeergelegenheid om een laadvoorziening in de openbare ruimte aan te vragen. Een inwoner die in het bezit is van een elektrische auto, maar niet beschikt over een parkeergelegenheid op eigen terrein, kan een laadvoorziening aanvragen in de openbare ruimte in de nabijheid van zijn of haar woning. Om dit mogelijk te maken, wordt gebruik gemaakt van bestaande afspraken die de gemeente Rotterdam reeds heeft met een leverancier van laadvoor-zieningen.

Het gaat om een proef waarbij maximaal twintig laadvoorzieningen op aanvraag in de openbare ruimte kunnen worden gerealiseerd. Er zijn wel voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat de gemeente een laadvoorziening geplaatst, o.a.:

  • Er is geen mogelijkheid om op eigen terrein een laadvoorziening te realiseren
  • Er is binnen 300 meter nog geen laadpunt aanwezig
  • Men moet in het bezit zijn van een elektrische voertuig (ook plug-in hybride valt hieronder)
  • Het oplaadpunt en de bijbehorende parkeerplaats(en) is openbaar, voor alle elektrische voertuigen beschikbaar en wordt niet gereserveerd op kenteken.

De gemeente bepaalt de definitieve locatie van het in te richten parkeervak.

Op www.spijkenisse.nl/laadpalen staan de volledige voorwaarden om in aanmerking te komen voor een laadvoorziening in openbaar gebied. U kunt daar ook de aanvraag indienen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op