Spijkenisse ruim onder het landelijk gemiddelde met bouwleges

Zomaar eens wat positief nieuws.. De website Bouwleges.nl heeft onderzoek gedaan naar de bouwleges in de verschillende gemeenten in Nederland. Ligt het landelijk gemiddelde op € 343,- in Spijkenisse betaal je gemiddeld €254,- voor een vergunning als je een verbouwing van €10.000,- wilt gaan doen.

Een gemeente mag bij het bepalen van de legestarieven geen winst begroten om “gaten” in de algemene begroting op te vangen. Iemand die een bouwaanvraag indient vraag een individuele dienst van de gemeenten, hij hoeft dan alleen een vergoeding te betalen om deze individuele dienst mogelijk te maken. Doordat de gemeente ook altijd een publiek dienende taak heeft is het vaak moeilijk om een exact onderscheid te maken tussen kosten behorende aan de individuele en de publieke taak. Voor het bepalen van de tarieven moet hierin een onderscheid worden gemaakt.

Wel zijn de leges met 16,2% gestegen ten opzichte van 2012, inflatiecorrectie en de verplichting om de leges kostendekkend te maken zijn hier de oorzaak van. Ga je nieuwbouw plegen dan betaal je voor een huis van €130.000,- € 2.345,- aan leges het landelijk gemiddelde ligt op € 3.513,- waardoor Spijkenisse ook hier zich positief in de markt zet.

Zelf uw leges berekenen? Op Bouwleges.nl kunt u dit heel simpel berekenen.

bouwleges

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op