Spijkenisse MC maakt overstap naar EPD

De vier ziekenhuizen, onderdeel van de Coöperatie Zorg op Zuid (Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Spijkenisse Medisch Centrum) schreven vrijdag 6 oktober om exact 12.00 uur geschiedenis. Sinds dat moment staan de gegevens van bijna drie miljoen patiënten geregistreerd in elektronisch patiëntendossier HiX van leverancier ChipSoft.

In Nederland is het de eerste keer dat vier zelfstandige ziekenhuizen zijn overgestapt naar één elektronisch patiëntendossier (EPD). De ziekenhuizen werken daarnaast met één database en één beheerorganisatie.

Het invoeren van het nieuwe systeem is een omvangrijk project geweest. Ruim 1,5 jaar is er door meer dan 400 medewerkers uit de vier ziekenhuizen hard gewerkt om de technische infrastructuur neer te zetten en het systeem in te richten.

Een enorme klus want het systeem telt momenteel bijvoorbeeld bijna 30 miljoen afspraken met patiënten, 113 miljoen laboratoriumafspraken, 1,2 miljoen pathologie onderzoeken, circa 2,5 miljoen opnames en ruim 8 miljoen radiologie verslagen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op