Spijkenisse krijgt een asielzoekerscentrum

  16

  Spijkenisse krijgt een asielzoekerscentrum voor maximaal 350 vluchtelingen.Dit meld het AD. Burgemeester Mirjam Salet heeft de gemeenteraad van fusiegemeente Nissewaard daar woensdagavond vertrouwelijk over ingelicht.

  De plek wil de gemeente nog niet prijsgeven. De kans is groot dat de opvang niet middenin een woonwijk komt, zo blijkt uit reacties van raadsleden. Onder meer een lege kantorentoren bij metrostation Spijkenisse-Centrum en een leegstaand pand op bedrijventerrein Halfweg in beeld.

  Het leegstaande vroegere verzorgingshuis De Marckenburgh is al eerder afgevallen, omdat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers de verbouwing daarvan te kostbaar vond. In de loop van de donderdag komt de gemeente Nissewaard met een verklaring naar buiten.

  Asielzoekers in Spijkenisse ?

  View Results

  Laden ... Laden ...
  Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

  16
  Reageer op dit artikel

  avatar
  3 Comment threads
  13 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  9 Comment authors
  AdolfAlfred BlokhuizenjemoederBert VisserBert Visser Recent comment authors
    Subscribe  
  nieuwste oudste meest gestemd
  Abonneren op
  Chaya
  Gast
  Chaya

  NEE!!! ZIJN JULLIE HELEMAAL GEK GEWORDEN!!!! STELLETJE IDIOTEN!!!

  Alfred Blokhuizen
  Gast
  Alfred Blokhuizen

  Nee ze zijn heel verstandig geworden. Men neemt de verantwoordelijkheid. Dat zouden meer mensen moeten doen in plaats van roeptoeteren.

  Martijn
  Gast
  Martijn

  Waar bestaat jouw verantwoordelijkheid uit Alfred? Een grote mond geven op iedereen die een reactie plaatst?
  Volgens mij is de verantwoordelijkheid van het lokale bestuur en van het landelijke bestuur zorgen voor zijn inwoners. Niet zorgen voor de hele wereldbevolking.
  Bovendien weet ik zeker dat het grootste deel van de Nederlanders niet tegen vluchtelingen is, maar tegen het ongecontroleerd binnenhalen van een ieder die zich vluchteling noemt. Laat de landelijke en lokale politiek eerst maar eens aantonen dat ze daar goed onderscheid tussen maken. Kennelijk is ze dat tot nu toe nog niet gelukt.

  Alfred Blokhuizen
  Gast
  Alfred Blokhuizen

  Is op de persoon spelen uw antwoord? En wat is wat u dan doet? Proberen de mond te snoeren? Ik vind dat nogal aanmatigend! Kennelijk vind u tegenspraak “een grote mond geven”. Datr zegt wel meer van u dan van mij. Kennelijk is vrijheid van meningsuiting niet voor iedereen bedoeld. De rest is overdrijving, want we hebben het over 250 tijdelijke opvangplaatsen voor oorlogsslachtoffers. En het gaat allang niet over ongecontroleerd binnenkomen, maar om mensen die hier al zijn. Wat u doet is een zinloze discussie. En vluchtelingen laten zich niet tegenhouden door bureaucratie. Ik vind het niet prettig door… Lees verder »

  jemoeder
  Gast
  jemoeder

  er geen komt azc vriend! DAAR ZORG IK PERSOONLIJK VOOR NIET HIER IN MIJN STAD, Er staan meer mensen achter mij dan jou dus ik zou inderdaad ff je mond houe me je linkse smoelwerk vuile huigelaar dat je er bent. MVG

  Alfred Blokhuizen
  Gast
  Alfred Blokhuizen

  Zow hee….. Stoer hoor. Gelukkig leest de politie mee. Overigens komt er geen AZC maar een AVO. Ennuh dank je wel voor de scheldpartij en de vrijheid van meningsuiting je een ander gunt En ik ben liever links dan iemand die niet verder komt dan schelden en dreigen.

  Rika
  Gast
  Rika

  Uuuhhh hebben wij geen petitie getekend dat we daarop tegen zijn????

  Alfred Blokhuizen
  Gast
  Alfred Blokhuizen

  Ik heb de petitie niet getekend. Staan we nu weer 1-1? Democratie….weet je nog?

  Bert Visser
  Gast
  Bert Visser

  Ik wel dus nu staat het 2-1. Volgens de democratische wetten hebben wij nu de meerderheid en zou daar naar geluisterd moeten worden.

  Alfred Blokhuizen
  Gast
  Alfred Blokhuizen

  Wat een onzin. U wilt helemaal niet dat er geluisterd wordt. U wil dat de politiek gehoorzaamt. en dat doet ze terecht niet, watn om 2-1 te staan zal je toch 43000 handtekeningen moeten behalen.

  Bert Visser
  Gast
  Bert Visser

  Ik reageer puur op uw eerdere reactie en nu beticht u mij van het niet snappen van democratie. Vergeet niet dat ik niet met de voetbalstanden ben begonnen. Een petitie is overigens iets anders dan een referendum. 43000 handtekeningen ophalen heeft dus niets met democratie te maken, maar daar heeft u natuurlijk geen boodschap aan als uw mening niet gedeeld wordt. Ach ja. meer kunnen we ook niet verwachten van iemand die denkt op een ivoren troon te zitten en ver boven het klootjes volk staat. Toch? Succes nog met internet afstruinen en negatief reageren op een ieder met een… Lees verder »

  Alfred Blokhuizen
  Gast
  Alfred Blokhuizen

  Deze is heel er grappig: “Succes nog met internet afstruinen en negatief reageren op een ieder met een andere mening dan de uwe.” Ik moet gewoon mijn kop houden? Vrijheid van meningsuiting geldt niet voor mij? En dan al die aannames als ivoren toren en zo. Wel grappig dat u mij daar zo hoog denkt. Ook apart dat u uzelf tot het klootjesvolk rekent. Heel apart. Ik deed dat namelijk niet… Dus ik zou het prettig vinden dat u niet voor mij denkt en niet invult wat ik mogelijk wel zou willen zeggen. Zoals u ziet ben ik mondig genoeg.… Lees verder »

  Alfred Blokhuizen
  Gast
  Alfred Blokhuizen

  Heel goed besluit van mw Salet. Heel moedig om tegen alle lawaai in de verantwoordelijkheid te nemen.

  Natalia
  Gast
  Natalia

  Negeren van ongerustheden noem jij moedig. Ik zou dat eerder als onprofessioneel zien. Zorg eerst voor het wegnemen van de zorg voordat je er een beslissing door drukt. Uit je glazen toren komen. Dat is pas moedig.

  Alfred Blokhuizen
  Gast
  Alfred Blokhuizen

  Op de website van de gemeente staat al een hele tijd een duidelijke uitleg.Mensen moeten ook wel bereid zijn om te lezen en ook zelf te luisteren.

  Adolf
  Gast
  Adolf

  He Alfred koekenbakker heb jij wel de laaste jaar überhaupt de media gevolgd vast en zeker niet. Anders had je niet zo’n domme achterlijke hersenloze besluit genomen. Ja en dan nog iets he eigen volk eerst begin daar maar is mee zoals oudere in verzorgingshuis en dergelijke zorg instelling, nee dat interaseert jullie niet want daar krijgen natuurlijk geen of bijna geen subsidies nee die vluchtingen daar word genoeg voor gevangen vuile hypocrieten zijn jullie