Spijkenisse gezin slaat op de vlucht voor hun belager

Misschien dat u het al eens gelezen heeft het Algemeen Dagblad heeft hier in oktober verleden jaar al eens over geschreven dat een rechter een moeder weigerde de moeder van 2 zoons te bestraffen voor de belaging welke zij uitvoert op haar 2 zoons en haar ex en zijn nieuwe vriendin. De rechtszaak is toen aangehouden voor 6 maanden. Met het uitdrukkelijke verzoek aan de moeder om zich vooral rustig te houden de komende maanden.

Iets wat al door diverse andere rechters in de scheidingsprocedure en door de gezinsvoogd ook al eens gevraagd is. Helaas heeft de eerst genoemde hier wederom zoals eerder geen gehoor aan gegeven. medio november heeft ze zelfs een poging tot doodslag uitgevoerd op de haar eigen jongste zoon en kind van 14 jaar, welke meerdere beperkingen heeft waaronder autisme. Ook in de periode zijn de auto’s van dit gezin tot 2 maal toe gemolesteerd en is het slot van de voordeur dichtgesmeerd met 2 componentenlijm op nieuwjaarsnacht.

Onlangs heeft ze zelfs nog 2 pogingen gedaan om het haar bestelbus op de zoon in te rijden. Na het voorval in november is het interventieteam huiselijk geweld bij de zaak betrokken. Welke pas contact opnamen begin februari. Ruim 3 maanden na de eerste poging tot doodslag.

Deze hebben enkele gesprekken gevoerd met het samengestelde gezin en de zoons, waar er 1 ondertussen vanwege geestelijke problemen door toedoen van de biologische moeder verblijft op een geheim adres. Daarnaast schijnt er naar horen zeggen ook diverse gesprekken te zijn gevoerd met de moeder.

Dat dit tot geen enkel resultaat heeft geleid blijkt wel uit 2 recente pogingen tot doodslag op 20 en 24 maart jongstleden. Het enigste advies waar de coördinatrice van dit team mee kwam was om aangifte te doen, en daarnaast een stalkersdagboek bij te gaan houden. Het eerste wat het gezin al veelvuldig heeft gedaan bij de politie en het tweede is Iets wat dit gezin nu al ruim 2 jaar doet.

Naast het alleen opnemen van de aangiftes welke pas na weken worden opgemaakt door de politie heeft dit gezin niet het idee dat de politie enige moeite doet tot het verkrijgen van bewijs. Het gezin heeft daarom al de ramen gedeeltelijk geblindeerd en het huis voorzien van bewakingscamera’s. Daarnaast is het huis al voorzien van een alarmsysteem met paniekknop en doormelding.

Afgelopen week heeft er een zogenaamd interventie gesprek plaats gevonden hierbij zouden alle partijen aanwezig zijn. Echter ontbraken 2 van de belangrijkste partijen. te weten de politie en de gezinscoach van het gezin. Eigenlijk had het gezin uit dit gesprek moeten stappen daar de 2 belangrijkste mensen ontbraken. Echter hebben ze het gesprek uit fatsoen toch door laten gaan.

Het toppunt in dit gesprek was toch wel dat er een net afgestudeerde sociaalwerkstertje zich ook even in het gesprek wilde laten horen met de opmerking “Heeft het kind dit allemaal niet verzonnen”. Ik neem aan dat er diverse lezers zijn welke kinderen kennen met autisme. En dus begrijpen dat zoiets als dit al moeilijk te verzinnen is voor deze kinderen, en daarnaast om dit dan weken vol te houden.

Hij sluit zich op in zich zelf en probeert zich te verstoppen onder een dekentje of in het huis. En dit dan dagen lang. Met signalen van de huisarts, en kinderarts wordt niets gedaan door dit team. En terzijde geschoven.

Het gezin heeft afgelopen week na aanleiding van het bovenstaande toch nog een gesprek gehad met de wijkagent, deze gaf te kennen dat de politie aan dit gesprek geen toegevoegde waarde kon geven. Daarnaast zei hij over onvoldoende bewijs te beschikken. Ja als je als politie geen bewijs verzameld of überhaupt daar een poging toe doet in ruim 5 jaar tijd zal je het ook nooit krijgen.

Hiernaast heeft het gezin wel regelmatig gezien de toestand contact met slachtoffer hulp en een andere organisatie, deze geven beide aan, en dit is ook de ervaring van dit gezin dat het korps Spijkenisse wordt gezien als minst functionerende onderdeel van het korps Rotterdam-Rijnmond.

Daags na het gesprek kreeg het gezin te horen dat er door de biologische moeder een aangifte was gedaan van een zeer ernstige dreigmail. Welke zij die dag had ontvangen. Zij kon wel die zelfde dag nog aangifte doen, terwijl het gezin dagen soms tot weken moet wachten om een aangifte te doen. Dit zou daarnaast de 3de valse aangifte zijn door deze vrouw.

De ex man is in het najaar 2011 al eens als verdachte gehoord door de politie op bureau Zuidplein vanwege vermeende bedreiging. De vrouw had getuigd dat de moeder van de man en diverse buren getuige waren van deze bedreiging. Na dit verhoor zijn de ouders van de man ook gehoord, en is er niets meer vernomen van deze aangifte.

Bij het vroegtijdig aflopen van de onder toezicht stelling van jeugdzorg, vanwege gebrek aan medewerking van de biologische moeder, werd de vader gevraagd of hij lid was van een schietvereniging of jaagde door de gezinsvoogd. Beiden werden ontkend.

Hierop vertelde de gezinsvoogd dat er een zorgmelding binnen was gekomen bij jeugdzorg door de politie vanwege wederom bedreiging van de biologische moeder. Zij zou een kogelbrief hebben ontvangen, van de man. Dat de vrouw een brief ontvangen had klopt wel een zogenaamde antistalkersbrief opgesteld in samenwerking met een advocaat.

Deze is aangetekend verstuurd naar de vrouw, en deze was dus gebruikt om aangifte te doen van bedreiging. De man is hierop gesommeerd naar het politie bureau te Spijkenisse te komen, om als verdachte te worden verhoord. Onder bedreiging van niet verschijnen gearresteerd te worden.

Ook in deze had de politie weinig of geen moeite genomen bewijs te verzamelen. Want zo bleek bij het verhoor toen de man de rechercheur vroeg of hij het gewicht van 2 a4tjes wist en 1 enveloppe? een gemiddeld a4tje weegt 5gram een enveloppe 4gram daarna wees op de aantekeningssticker, en het betalingsbewijs liet zien van de aangetekende brief.

MT

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

5
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Marlon ThijssenRedactieTinus de Nederlander !Anonieme Spijkenisser Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anonieme Spijkenisser
Gast
Anonieme Spijkenisser

Bekend verhaal….De politie hier lijkt weinig kennis van zaken te hebben rondom stalking. Stalking is iets waar iedereen mee te maken kan krijgen en is ook heel iets anders dan huiselijk geweld maar daar wordt het telkens wel mee vergeleken. Ook ik wordt in Spijkenisse al jaren gestalked, en deze heeft zelfs al een keer vast gezeten voor stalking. Alles wat je dan kan doen is al geprobeerd: straat en contactverbod gehad, zelfs ook verhuisd en nu is hij ons weer op het spoor…Een stoornis maar niet voor behandeld. Dus uiteraard nu ook weer opnieuw aangiftes gedaan, maar het ziet… Lees verder »

Marlon Thijssen
Gast
Marlon Thijssen

Dat stelsel matige kan bij het gezin ook al lang aangetoond worden er zijn diverse ordners met datums, tijdstippen en noem maar op beschikbaar alleen blijven ze van het kastje naar de beruchte muur gestuurd worden.

Anonieme Spijkenisser
Gast
Anonieme Spijkenisser

ps dit speelt al ruim 8 jaar. en ik bedoelde nu weer 2 jaar opnieuw wachten..

Tinus de Nederlander !
Gast
Tinus de Nederlander !

Wat een ontzettend warrig geschreven verhaal. Wellicht handig om deze journalist (?) een cursus begrijpelijk schrijven aan te bieden ?

Redactie
Gast
Redactie

Beste Tinus, dit bericht is ingestuurd en daar ga ik zeker niets aan veranderen.

Top