Solo expositie Dominique Ampe in Galerie RAR

Solo expositie van Dominique Ampe in Galerie Regio Art Rijnmond, 5 september t/m 3 okt. 2015, Opening zondag 6 sept. om 15.30 uur door de kunstenaar zelf.

Wie kijkt naar werk van Dominique Ampe wordt de lagen van het bestaan gewaar, treedt binnen in een trompe-lóeil en treft er zijn eigen schaduw aan. De ogenschijnlijk lege ruimte is bewoond, want de dragers zijn luchtige wezens die beurtelings doel en middel zijn, tastbare realiteit die in de wanden wegglijdt als men nadert.

Indien zij niet door woorden, zinnen of grafische ritmiek zijn ingepalmd of beroerd, dan luisteren de objecten in de leeglopende kamers, er groeien gesprekken met een ouderwets parfum zoals beeld geworden vertellingen, zoals vatbare verbeelding.

Dominique Ampe schrijft zijn ervaringen, zijn herinneringen, zijn emoties en melancholie neer zoals een schrijver die schilder is en graficus terzelfdertijd en die vanuit die bevoorrechte stelling zowel het schrijven als het schilderen en het tekenen, als teken en betekenis, als beeld en uitbeelding onthult in hun aarzelende groei en hun gehoorzamen aan de middelen die enthousiast meester en dienaar zijn geworden.
 
RAR Galerie
Noordeinde 7, Spijkenisse
Openingstijden: wo t/m vr van 13.30 – 16.30 uur
Za van 12.00 tot 16.30 uur (en op afspraak) 0181-612319
www.regioartrijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top