Snelheidsduivels op scootmobiel in Winkelhart Spijkenisse

Een scootmobiel is echt een uitkomst voor mindervalide mensen of voor mensen met een mobiliteitsbeperking om van punt A naar punt B te komen. De scootmobielen van heden ten dage zijn niet meer te vergelijken met de “invalidenkarretjes’ van vroeger. Scootmobielen hebben een veel modernere uitstraling gekregen en de actieradius is ook enorm verbeterd.

De moderne scootmobiel rijdt gemiddeld 17 kilometer per uur. Dat is toch een behoorlijke snelheid. De gemiddelde fietser rijdt ook ongeveer deze snelheid. Nog steeds valt het me op dat nog steeds te veel scootmobielgebruikers veel te hard rijden door winkelcentra, stadspleinen en winkelstraten.

Hoe hard een scootmobielbestuurder wil rijden op de rijweg of op het fietspad moet hij/zij zelf weten maar op het trottoir/voetpad moet de scootmobielgebruiker zich feitelijk gedragen als een wandelaar. De snelheid hoort dan dus gematigd te worden. Een wandelaar loopt hooguit 5 kilometer per uur en dat is dan al een stevig tempo.

Stapvoets rijden (of ook wel een slakkengang) in een winkelcentrum is weliswaar de standaardnorm maar ik heb toch sterk het vermoeden dat menigeen toch stiekem dat gaspedaal net wat verder indrukt omdat het blijkbaar te langzaam gaat.

Er wordt wat afgezucht als een wandelaar niet te snel opschiet of niet snel genoeg aan de kant gaat in hun ogen. Men moet blij zijn met zo’n uitvinding. Een scootmobiel is voor menigeen een uitkomst. Maar zonder een scootmobiel kon men niet eens naar buiten toe. Wees galant in het verkeer en dan dus ook in een scootmobiel.

Wandelende mensen moeten geen last hoeven te hebben van voorbij jakkerende scootmobielen omdat die zich blijkbaar belangrijker wanen. Een wandelaar en een scootmobiel staan op gelijke voet op een wandelpad. Niets meer en niets minder.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op