Scouting Bernisse installeert 4 nieuwe dolfijnen

De jongste groep van de waterscouts van Scouting Bernisse heten dolfijnen. Dolfijnen zijn tussen de 7 en 11 jaar oud. Kinderen die dolfijn willen worden draaien eerst een paar opkomsten mee en als ze zeker weten dat ze bij de groep willen horen worden ze geïnstalleerd. Afgelopen zaterdag 11 november zijn 4 nieuwe dolfijnen geïnstalleerd.

Belofte en een scoutfit
Raksha verteld: de kinderen maken tijdens de installatie een tocht door de jungle en natuurlijk doen alle andere dolfijnen ook mee. Vervolgens leggen de kinderen de belofte af waarbij ze vooral beloven dat de andere dolfijnen op ze kunnen rekenen. Pas dan krijgen ze hun insignes en horen ze daadwerkelijke bij de groep, vooraan dragen ze hun scoutfit bestaande uit een blouse met de tekens van de groep en das in de kleuren van de groep.

Junglebook en kano’s
De leiding van de dolfijnen hebben junglebook namen vertelde een van de leidinggevenden. Ik heet bijvoorbeeld Raksha en ik ben speltakleiding. Daarin verschillen we niet van de landscouts die welpen hebben. Het grote verschil is dat we naast allerlei landspelen en avonturen ook met de kano het water op gaan in het voorjaar en de zomer. De kinderen leren spelenderwijs steeds beter kanoën en werken steeds beter samen.

Kamp
De dolfijnen gaan net als de andere speltakken op kamp. Dat doen we regelmatig, aldus Shere Khan, steeds een beetje langer. Van een weekend in de winter tot 5 dagen in de zomervakantie. Door die opbouw leren ze de kampgebruiken kennen en leren ze ook steeds langer van huis weg te zijn, vult hij aan.

Opkomsten en speciale activiteiten
De gewone opkomsten van de dolfijnen zijn op zaterdag van 10:00 tot 12:00 bij het clubgebouw aan de Wieldijk 2 in Heenvliet. Er zijn ook regionale activiteiten deelde Raksha mee. Op 4 november hebben we bijvoorbeeld aan de Regionale Welpen Wedstrijden meegedaan, een activiteit van regio Maasdelta waaraan heel veel welpen en dolfijnen deel nemen.

Andere speltakken
Scouting Bernisse heeft nog andere speltakken, de verkenners tussen 11 en 16 jaar, de wilde vaart van 16 tot en met 18 jaar en vanaf 18 jaar ben je plusscout. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen via mail scouting-bernisse@hotmail.com.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op