Schuddebeursdijk afgesloten voor doorgaand verkeer

Vanaf 1 mei 2015 tot medio juni is een deel van de Schuddebeursdijk afgesloten voor doorgaand verkeer. De wegafsluiting heeft te maken met de bouw van een nieuw gemaal aan de Schuddebeursedijk. Het nieuwe gemaal vervangt 2 bestaande gemalen die het eind van hun levensduur hebben bereikt: De Biersum en De Volharding.

Bij de verbetering van de waterhuishouding op het eiland Putten heeft het Waterschap voor één vervangend gemaal gekozen. Dit gemaal gaat het overtollige water uit heel Putten lozen in de rivier het Spui. Dat gebeurt via een leiding door de dijk. Het nieuwe Gemaal Putten zal naar verwachting augustus 2017 klaar zijn. De maximale capaciteit wordt 450m3 per minuut. De gemalen De Biersum en De Volharding verliezen hun functie en worden afgebroken.

Omleidingen
De afgelopen maanden is er volop zand aangevoerd, omdat de leiding hoger dan de weg komt te liggen. Hiervoor moet ook op de plek van de huidige weg grond worden aangebracht. Na deze voorbereiding begint de bouw van het gemaal en het graven van een brede sloot waardoor het water naar dit nieuwe gemaal kan stromen. Tijdens het aanbrengen van de grond op de weg is de Schuddebeursedijk van 1 mei tot medio juni 2015 afgesloten voor doorgaand verkeer.

Er zijn verschillende omleidingsroutes voor het verkeer tussen Hekelingen en Hellevoetsluis.

Richting Hellevoetsluis
Het verkeer in de richting Hellevoetsluis kan omrijden via de Rachelseweg. Hier geldt uit het oogpunt van verkeersveiligheid tijdelijk eenrichtingsverkeer. Verkeer vanuit Hellevoetsluis kan Hekelingen bereiken via de Eeweg, Dorpsweg, Ruigendijk, Stationsweg, Molendijk, Garsdijk, Westdijk en de Hekelingseweg. Volg de gele borden met 2.

Richting Hekelingen
Het verkeer kan Hekelingen bereiken via de Westdijk, Garsdijk, Molendijk en de Stationsweg. Volg de gele borden met 1.

Bekijk hier de omleidingsroute.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top