Schietende scooterdieven Zeisvoorde Spijkenisse gezocht

Op vrijdag 4 september 2015 aan het eind van de middag hoort een 45-jarige man vanuit zijn woning een voor hem vreemd (motor)geluid in de Zeisvoorde in Spijkenisse. Toen hij naar buiten keek zag hij twee mannen op een zwarte scooter zonder kentekenplaat rijden.

De scooter rijdt richting de garageboxen verderop in de straat en verdween uit het zicht. Even later ziet de man dezelfde twee mannen in de richting van zijn woning lopen. Ze stappen vervolgens in een witte auto even verderop in de Zeisvoorde. De mannen rijden daarna weg in de richting van de Voorde.

De bewoner gaat vervolgens naar buiten om te kijken of hij de scooter zag staan. De scooter stond inderdaad buiten, onder een afdekzeil ter hoogte van de garageboxen. Eenmaal terug in zijn woning, komt de witte auto weer terug en parkeert de bestuurder op dezelfde plek waar de auto eerder stond.

De man vertrouwt de boel niet en loopt naar buiten om het kenteken van de auto te kunnen noteren. Hij ziet de auto weer aanstalten maken om te vertrekken. Toen de bewoner het kenteken wilde noteren, ziet hij dat de bijrijder naar hem kijkt en op dat moment stopt de auto.

De bestuurder van de auto stapt uit en loopt om de auto en trekt ineens een pistool. De bestuurder lost direct een schot in de richting van de man. De kogel ketst gelukkig af op een hekje. Geschrokken maar ongedeerd is de man zijn woning ingevlucht en heeft hij de politie gebeld.

Signalement

Verdachte 1, bestuurder van de scooter/auto en schutter:
1.80 meter
blank/licht getint
slank
smal gelaat met een lichte snor

Verdachte 2:
ongeveer 1.65 meter
donker getint
een wat bol gezicht

Informatie?
Heeft u informatie over dit misdrijf en/of de verdachten in combinatie met de witte auto? Bel dan naar de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 en vraag naar opsporing Zuid-West. Of geef uw informatie anoniem door aan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

– Wie heeft er iets gezien of gehoord in de omgeving van de Zeisvoorde tussen 17 en 18 uur

– Wie slaat aan op het signalement en heeft meer informatie over de verdachten?

– Wie herkent de scooter?

– Wie heeft deze scooter voor 4 september gezien? Zo ja waar?

– Wie heeft er informatie over de witte auto?

– Wie heeft anderszins informatie over dit incident wat het onderzoek kan helpen. Neemt u dan contact op met de politie via de gratis Opsporingslijn 0800-6070. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Top