Samenwerking gemeenten Voorne-Putten met waterschap levert 4,6 miljoen besparing op

0

Eind vorig jaar is door de vier gemeenten op Voorne-Putten en waterschap Hollandse Delta de ‘Samenwerkingsovereenkomst Voorne-Putten’ getekend. Dit met als doel om gezamenlijk 4,6 miljoen te besparen op de kosten van afvalwater. Uit de recent gehouden bestuurlijke evaluatie blijkt dat deze besparing vóór 2020 gerealiseerd wordt.

Door de klimaatverandering zijn flinke investeringen nodig om het afvalwatersysteem bruikbaar te houden. Samen met de aanpak van verouderde rioleringssystemen zorgt dit voor een explosieve groei van kosten. Door de samenwerkingsovereenkomst worden taken van de verschillende organisaties nog beter op elkaar afgestemd en maatregelen gezamenlijk opgepakt. Zo kan flink worden bespaard op de kosten in de vastgestelde plannen voor 2020.

De beheer- en onderhoudswerkzaamheden aan de riolering met gemalen en het baggeren van watergangen zijn in een aantal gevallen al gezamenlijk uitgevoerd. In de komende periode zal dit verder worden ingevuld. Uiteindelijk zal dit leiden tot een gezamenlijk waterketenplan waarin het beheer in zijn geheel op elkaar is afgestemd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op