Samen maken we Nissewaard gezonder

Op woensdag 23 maart organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin een vaccinatiedag. Voor iedereen in de gemeente Nissewaard (dus ook de kinderen uit de voormalige gemeente Bernisse) zijn de vaccinaties in Sporthal Olympia, vanaf 09.30 uur. De ingang sluit om 16.30 uur. Tijdens de pauze van 12.00 tot 12.30 uur wordt er niet gevaccineerd. Ouders van de kinderen die geprikt kunnen worden ontvangen persoonlijk een uitnodigingsbrief.

Een prik? Zo gepiept!
Speciaal voor kinderen is er een website: www.eenprikzogepiept.nl. Want wat is dat eigenlijk, een ‘vaccinatie’? Ook voor ouders is daar meer informatie te vinden over de verschillende vaccinaties.

Tijdens de vaccinatiedag vaccineert het CJG 9-jarige kinderen tegen difterie, tetanus, polio (DTP) en bof, mazelen en rodehond (BMR). Meisjes die dit jaar 13 worden, ontvangen de vaccinatie tegen het baarmoederhalskankervirus (HPV). Het doel van vaccineren is om ernstige ziekten te voorkomen en om er uiteindelijk voor te zorgen dat niemand deze ziekten meer krijgt.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Het Centrum voor Jeugd en Gezin maakt gezond en veilig opgroeien mogelijk in Nissewaard. Het uitvoeren van de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma is een basistaak van het CJG. Ouders en kinderen kunnen op de verschillende vaccinatiedagen makkelijk en snel een vaccinatie halen. Voor deze vaccinaties worden zij persoonlijk uitgenodigd. Er is altijd een priklocatie in de buurt, voor de inwoners van de gehele gemeente Nissewaard is dat Sporthal Olympia. De vaccinaties zijn gratis.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op