Ruwaard van Putten Ziekenhuis in surséance van betaling

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis staat op de rand van een faillissement. Het Spijkenisser ziekenhuis heeft een schuld van dertig miljoen euro en verkeert inmiddels in een stille surséance van betaling. Dat bevestigen bronnen binnen het ziekenhuis. Twee bewindvoerders hebben het in het ziekenhuis mede voor het zeggen. Zij zijn samen met de leiding van het ziekenhuis in gesprek met schuldeisers en met tal van overnamekandidaten.

Overname
Het ziekenhuis spreekt tegen dat de schuld zo groot is en ontkent dat een faillissement dreigt. Wel worden met verschillende partijen gesprekken gevoerd over een overname van het ziekenhuis. Om welke partijen het gaat, wil het ziekenjhuis niet zeggen. Het Ruwaard verwacht op korte termijn meer duidelijkheid te kunnen geven. Het ziekenhuis staat in de belangstelling van andere partijen ondanks recente problemen. Dat heeft het Ruwaard te danken aan de omzet die het draait. In 2011 was dat nog 66,6 miljoen. Wel was het verlies dat jaar volgens het jaarverslag vijf miljoen euro met name vanwege hoge personeelskosten. De jaarcijfers van 2012 zijn nog niet vastgesteld.

Failliet
Het Ruwaard was in het voorjaar in gesprek met een aantal regionale ziekenhuizen. Het overleg met Maasstad, Ikazia en Van Weel Bethesda leidde niet tot een oplossing van de problemen. Minister Schippers van Volksgezondheid heeft eerder dit jaar gezegd dat ook ziekenhuizen net als bedrijven failliet kunnen gaan. Ze wil geen ziekenhuizen redden die slecht zijn bestuurd met geld van de belastingbetaler.

Bron: rtvrijnmond

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top