Run Bike Run naar Spijkenisse

0

Triathlon Vereniging Spijkenisse (TVS’90) haalt NK Run Bike Run naar Spijkenisse. TVS’90 heeft op grond van haar BID bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) het NK Run Bike Run Kwart toegewezen gekregen. Het evenement vindt plaats op zondag 9 oktober 2016 en gaat voor het NK Kwart Overall en Masters over de afstanden 10-40-5.

De NK Junioren leggen de halve afstand af, welke afstand ook open staat voor recreatieve deelnemers. Het NK Jeugd gaat over de afstanden 2,5-10-1,25. Over deze afstand is voor scholieren van 12 t/m 15 tevens de titel ‘Nissewaards Kampioen’ te bemachtigen, waarmee er dus in een laagdrempelig NK binnen een NK wordt voorzien.

De start, wissels en finish vinden plaats op de wielerbaan van PRC Delta, tevens thuishonk van TVS’90. De fietsroute gaat (voor NK Kwart) over twee rondes van 20 km door Nissewaard, de looproute betreft twee rondes van 5 km door het park van Spijkenisse.

De parcoursen zijn publieksvriendelijk; het fietskeerpunt is vanaf TVS’90 goed te voet bereikbaar en met het looponderdeel wordt een ronde van 400 meter op de wielerbaan zelf afgelegd.
TVS’90 heeft de smaak van het organiseren te pakken. Vorig jaar werd gestart met een Scholentriathlon waar 640 middelbare scholieren uit Hoogvliet en Spijkenisse aan deelnamen en welke dit jaar een vervolg krijgt op 10 juni.

Daarnaast is TVS’90 Opleidingsvereniging voor de Jeugd bij de NTB en verzorgt zij trainingen voor Regionale Talenten. Voor het NK wordt nauw samengewerkt met de mensen van de Politietriathlon Spijkenisse (al meer dan 30 jaar een begrip in triathlonland) en met Team Unltd, een regionaal triathlon-talententeam.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op