Rooie rAKKERS als platform voor bewoners in de Akkers

1

De fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid Nissewaard, Wouter Struijk, heeft op Facebook een platform opgericht voor de bewoners van de wijk de Akkers in Spijkenisse om met hen ideeën en informatie uit te wisselen over de wijk.

Onder de toepasselijke naam rooie rAKKERS worden bewoners uitgedaagd hun mening te delen en met elkaar in gesprek te gaan over mogelijke verbeteringen in de wijk of om elkaar beter te informeren over de zaken die spelen.

Op die manier wil Struijk meer aandacht vragen voor de verbeterpunten van één van de grootste wijken van Spijkenisse. De wijk de Akkers bungelt onderaan de lijstjes als het gaat om opleidingsniveau, armoede en inkomen. Deze typische jaren ’80 wijk kampt met de problemen zoals meer bloemkoolwijken die kennen.

De gemeente pleegt middels een wijkuitvoeringsplan extra inzet in Spijkenisse Zuid-West. Naast fysieke ingrepen, zoals het verbeteren van de zichtlijnen, wil de PvdA ook meer sociale projecten opgestart zien worden, zodat de bewoners zichzelf en de wijk verder kunnen ontwikkelen.

Volgens Struijk kan de wijk de Akkers wel wat meer rooie rAKKERS gebruiken, zodat de mensen met plezier en naar tevredenheid kunnen wonen. Bewoners van de Akkers die mee willen praten of ideeën willen uitwisselen kunnen via Facebook zoeken op rooie rakkers en kunnen zich vervolgens aanmelden voor deze groep

Volg en like Nissewaard Actueel op Facebook.

Reageer op dit artikel

1 Reactie op "Rooie rAKKERS als platform voor bewoners in de Akkers"

avatar
nieuwste oudste meest gestemd
trackback

[…] Bron: Rooie rAKKERS als platform voor bewoners in de Akkers | Spijkenisse aan de Maas […]