Roel van Deursen

Al in 1970 maakt Roel Van Deursen voor zijn werkgever, Brandweer Rotterdam, een diaserie met geluid. Twintig jaar later, in 1991, draait hij zijn eerste (familie)film, met een geleende camcorder. Hij krijgt de smaak te pakken en schaft een camera aan. Na zijn pensionering bouwt hij zijn filmhobby uit. Hij begint met filmbewerking en filmt voor familie, vrienden en derden. Als het fenomeen YouTube zich aandient, ziet Van Deursen direct de mogelijkheden om met zijn filmpjes een groter publiek te bereiken. Inmiddels staan er 1000 filmpjes van zijn hand online.

Van Deursen wordt vrijwillig buurtjournalist bij Buurtlink. Hij gaat over op filmen in HD-kwaliteit en wint een landelijke wedstrijd met als thema ‘Koninginnedag’. Medio 2012 begint hij met een 17-delige serie over zijn woonplaats Spijkenisse. In datzelfde jaar legt hij de nieuwbouw vast van Theater de Stoep, door eens per maand op de bouwplaats opnames te maken.

Groot-Spijkenisse in beeld
Van Deursen filmt alweer een paar jaar vrijwillig voor de lokale pers. Ook Spijkenisse, sinds januari Nissewaard geheten, maakt regelmatig gebruik van zijn videobijdragen. Op de website van Nissewaard Actueel heeft hij inmiddels een eigen videoportal. Ook reizen en uitstapjes die hij met zijn vrouw en gezin maakt filmt hij. Video’s maken blijft een leuke hobby voor Van Deursen waar veel tijd in gaat zitten, maar daar heeft hij geen gebrek aan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.