Ring van Putten start met de International VECON Business School

Op De Ring van Putten in Spijkenisse zal een groot deel van de leerlingen uit 4 havo vanaf eind december beginnen met het starten van een eigen onderneming. Half november konden de leerlingen uit 4 havo met economie en/of bedrijfseconomie in het vakkenpakket zich vrijwillig aanmelden voor een nieuw project: de International VECON Business School.

Gedurende één jaar zullen de leerlingen zich verdiepen in wat het nu eigenlijk betekent om ondernemer te zijn. Tijdens het project komen alle aspecten van het ondernemerschap voorbij: van het bedenken van een ‘gat in de markt’, de marketing, de boekhouding, het ontwerp van een logo, het beheren van een website, het houden van een pitch voor echte ondernemers tot het uitgeven van aandelen en het houden van aandeelhoudersvergaderingen.

Voor het project is De Ring van Putten de samenwerking aangegaan met VECON, de stichting die de Business School in Nederland heeft geïntroduceerd, en met Jong Ondernemen, een bedrijf dat zich toespitst op begeleiding van jongeren bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Ook andere bedrijven hebben zich aangeboden om te helpen. Zo mag een deel van de leerlingen meekijken achter de schermen bij Sportpaleis Ahoy; mogen ze vragen stellen bij radiozender FunX en hebben ze een businesslunch bij restaurant Allure.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op