Rijkswaterstaat neemt maatregelen vanwege aanhoudende hitte

Met ingang van woensdag 24 augustus worden voertuigen die tussen 10.00 uur en 19.00 uur met pech langs de kant van de weg staan zo snel mogelijk door een bergingsbedrijf naar een veilige locatie gebracht. Dat zal in de meeste gevallen een verzorgingsplaats langs de snelweg zijn. De maatregel sluit aan bij de hittewaarschuwing van het KNMI.

Onder normale omstandigheden hanteert Rijkswaterstaat als uitgangspunt dat eigenaren van gestrande voertuigen die op een veilig plek staan zelf een pechhulpdienst moeten inschakelen. Rijkswaterstaat wil weggebruikers onder de verwachte weersomstandigheden.

Tips voor de weggebruiker
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de komende dagen voldoende water voor onderweg mee te nemen. In een file kan de temperatuur in voertuigen snel oplopen tot tropische hoogte, zeker als er geen airco aanwezig is.

Vertraging van een kwartier of half uur door bijvoorbeeld een ongeval of pechgeval, die normaliter niet tot grote problemen leidt, kan bij extreme weersomstandigheden heel onaangenaam zijn. Ook neemt de alertheid van automobilisten af, waardoor sneller onveilige situaties kunnen ontstaan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op