Rijkswaterstaat en Nissewaard gaan samenwerking intensiveren

Rijkswaterstaat en de gemeente Nissewaard hebben besloten de samenwerking op het gebied van bereikbaarheid te intensiveren. Het gaat daarbij voornamelijk om de samenwerking in de communicatie rond de storingen van bruggen en de toekomstige aanpak van de renovatie van de Spijkenisserbrug.

Dit hebben Sieben Poel, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, burgemeester Mirjam Salet en wethouder Henk de Graad van gemeente Nissewaard afgesproken tijdens een goed en constructief kennismakingsgesprek.

Storingen Spijkenisserbrug
Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel de oorzaak en het verloop van de storing van 12 februari 2018 aan de Spijkenisserbrug. Gemeente Nissewaard is hierbij goed aangesloten. Zodra de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, deelt Rijkswaterstaat deze met de gemeente.

Samenwerken storingen Spijkenisserbrug en Botlekbrug
Eind april levert Rijkswaterstaat de zogenaamde Brug Incident Management Scenario’s (BIMS) voor de Spijkenisserbrug en de Botlekbrug op. Hierin staan wederzijdse afspraken over hoe te handelen bij storingen en aanvullende maatregelen die we hierbij kunnen inzetten, zoals busjes voor gestrande (brom)fietsers en scholieren. De busjes zijn bij de storing van 12 februari 2018 voor het eerst ingezet.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Marianne Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marianne
Gast
Marianne

Je zou denken dat dit allang een standaard procedue was.