RET introduceert atletiekstations

0

Een maand voordat de marathon in Rotterdam plaatsvindt, transformeert de RET 7 metrostations om tot atletiekbaanstations. Vanaf vandaag loopt er een atletiekbaan dwars door metrostation Wilheminaplein, compleet met afbeeldingen van RET-renners.

Later deze week volgen metrostations Beurs en Rotterdam Centraal. Volgende week zijn de stations Blaak, Kralingse Zoom, Slinge en Zuidplein aan de beurt. Veel supporters doen de marathon per metro om zo de renners voor te blijven en hun helden op verschillende plekken aan te moedigen. De route van de NN Marathon Rotterdam is zoveel mogelijk afgestemd op het metronetwerk. De atletiekbanen leiden reizigers direct naar het marathonparcours en zijn met opzet op looptrappen gelegd. Zo stimuleert de RET op een leuke manier om meer te bewegen.

Klaptrap en fanwall
Om het nemen van de trap te stimuleren is er op metrostation Wilhelminaplein een ‘klaptrap’ aangelegd, waar mensen die de trap nemen een spontaan applaus te horen krijgen. Op Rotterdam Centraal wordt de week voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam een fanwall geplaatst waar aanmoedigingen voor de marathonlopers geplaatst kunnen worden door een tweet te sturen die eindigt op #supportMR16.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op