Repair Café Waterland

Omdat we een bijdrage willen geven aan een duurzamere samenleving is de bewonersgroep Waterland in februari 2017 gestart met Repair Café Waterland. Tijdens het Repair Café kunnen mensen langskomen met een kapot klein huishoudelijk apparaat dat na reparatie nog een tijd mee kan draaien in het huishouden. En dit scheelt dan uiteindelijk weer grondstoffen voor nieuwe apparaten.

Het nakijken en reparaties wordt door de vrijwilligers gratis gedaan maar als er een onderdeel vervangen moet worden dan moet dat onderdeel wel betaald worden.

Sinds de start (februari 2017) hebben de vrijwilligers van Repair Café Waterland 37x het RC gedaan, zijn er 63 kapotte apparaten ontvangen, zijn er 36 apparaten gerepareerd en 27 apparaten afgevoerd.

De resultaten van het landelijk gemiddelde van Repair Cafés ligt op 23%, met genoemde aantallen zit Waterland op een gemiddelde van 66%! Een uitstekend resultaat waar de vrijwilligers trots op mogen zijn!!

De vrijwilligers staan voor u klaar op de maandagen van de oneven weken tussen 13:00 uur en 15:00 uur; het eerstvolgende RC is 22 oktober a.s.. Bent u handig in het repareren van dingen en wilt u uw steentje bijdragen word dan ook vrijwilliger voor Repair Café Waterland. Waar u ook voor komt: u bent van harte welkom in het Poorthuis, Karperveen 155.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top