Reinis doe je werk of besteed het uit

De Gemeente Nissewaard mag zich gelukkig prijzen met een afvalverwerker als Reinis onze vaste reinigingsdienst met als thuislocatie Spijkenisse. Het was voor mij en mijn medebewoners van de wijk Het Landgoed (Maaswijk) ook veel jaren een betrouwbare dienstverlener.

Echter vanaf +/- September 2017 is hier de klad in gekomen en zowel de dienstverlening als het service van het call centrum zijn ver beneden pijl te noemen. Ik heb sterk de indruk dat Reinis over onvoldoende capaciteit beschikt om zijn werkzaamheden normaal uit te voeren, ook nu er steeds meer ondergrondse containers komen.

In onze wijk Het Landgoed werd altijd op maandag en donderdag het restafval opgehaald, hierbij was een enkele keer de ondergrondse container één dag eerder al vol. Tegenwoordig wordt er op verschillende dagen opgehaald en de afvalkalender verschaft hierover geen enkele duidelijkheid of informatie.

Hierdoor zijn regelmatig de restafvalcontainers in de hele wijk Het Landgoed al 1 a 2 dagen voor het legen al vol. Als je hiervan een telefonische melding maakt, dan is het standaard antwoord er wordt aan gewerkt en wij komen vandaag uiterlijk morgen of het staat op de planning (deze afspraak wordt dan vervolgens ook weer bij herhaling niet nagekomen) bewoners raken gefrustreerd en er worden dan vuilniszakken naast de containers geplaatst.

Afgelopen vrijdag. 5 januari is er telefonisch gemeld dat er veel kerstbomen al anderhalve week rondom de container in de perken lagen, bij de melding werd gezegd dat er zaterdag 6 januari een kerstbomen ophaaldag was gepland, deze info staat ook op de site van Reinis. Maar U raad het al in de wijk Het Landgoed liggen enkele tientallen bomen er op zondag 7 januari nog steeds!

De locatie van de ondergrondse Containers en de Kerstbomen zijn: Schothorstlaan – Velhorstlaan – Vijverboslaan – Nienoordlaan. De genoemde straten zijn nog voorzien van het oude type Container zonder pasje, waarbij moet worden opgemerkt dat de Velhorstlaan de meeste huisnummers heeft en daar dus altijd als eerste de container vol is.

Aangezien allerlei grootspraak over omgekeerd inzamelen niet ten koste mag gaan van de reeds bestaande service en het ook niet mag lijden tot een oneerlijke concurrentie.

Reinis doe je werk of besteed het uit, maar laat niet de inwoners van Nissewaard de dupe worden!

Peter Ophorst

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PamelaVteSJudith van de Wetering Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Judith van de Wetering
Gast
Judith van de Wetering

Ik ben het er helemaal met Peter Ophorst eens! Ook wij hebben de Reinis gebeld en gemaild. Alleen maar loze beloften, die niet nagekomen worden. Ook na het weghalen van de kerstbomen lagen en waarschijnlijk liggen er nog steeds overal takken. Waardeloos. Judith van de Wetering

VteS
Gast
VteS

Als iedereen nou eerst eens het afval op een correcte manier zou gaan scheiden, dan is er géén probleem meer met volle containers. Als er daadwerkelijk al het papier, plastic, drankkartons, en groente fruit tuinafval in de daar voor bestemde eigen bakken gedeponeerd worden en de restafval containers zijn dan nog steeds te vol, dan mogen we pas gaan klagen. Voorlopig is dit niet het geval en is een aanzienlijk deel van het restafval gewoon afval dat niet hierbij hoort. Mensen, neem eerst eens zelf u verantwoordelijkheid en spreek omwonenden ook hier op aan alvorens te gaan klagen. Als je… Lees verder »

Pamela
Gast
Pamela

Het is al mooi dat men alles prima vond gaan tot 2017. Ik ben hier eind 2012 komen wonen in het centrum (waar de vuilnisbakken op slot zitten?) Een pasje nodig dus. Bellen, persoonlijk langs gaan, het werkte allemaal niet. Er werd aan gewerkt. Na 2 maanden, en 1 balkon vol vuil, heb ik de gemeente maar eens aangeschreven. Persoonlijk was ik al klaar om al het vuil van het balkon bij de verantwoordelijke wethouder in zijn kamer te dumpen. Dat schreef ik natuurlijk niet maar misschien kunnen ze bij de gemeente gedachten lezen. Reinis is onmiddellijk gebeld en ik… Lees verder »

Top