Reinigen en inspecteren riool in Nissewaard

0

M.J. Oomen Leidingtechniek reinigt vanaf 4 april tot eind mei 2016 op diverse locaties Spijkenisse, Zuidland en Heenvliet het riool. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Nissewaard en hebben tot doel het juist functioneren te waarborgen.

U moet hierbij denken aan het afvoeren van regenwater en huishoudelijk afvalwater dat u via toilet, bad en gootsteen gebruikt, naar de rioolwaterzuivering. De reiniging van het riool kan enige overlast veroorzaken in woningen. Dit kan zijn in de vorm van stank of water, van de rioolinspectie zelf merkt u niets.

Wat kunt u hiervan merken?
Stankoverlast door luchtdrukverschillen in het riool tijdens de reiniging kunnen de watersloten (zwanenhals of sifon) van uw toilet, bad en gootsteen in uw woning leeg gezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen uw woning en het gemeentelijk riool. Op deze manier kan er een lichte rioolgeur in uw woning terechtkomen. Zodra u de zwanenhals weer vult (door het toilet door te spoelen en kranen even te laten lopen), verdwijnt deze geur snel.

Wateroverlast
Wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden komt zelden voor. Echter bestaat de kans dat door luchtdrukverschillen in het riool het water in de zwanenhals via het toilet (of via een douche- of schrobputje) van uw woning omhoog komt.

Wij adviseren u deze dagen voor de zekerheid om de toiletdeksel naar beneden doen, en er een zwaar voorwerp op te plaatsen, zodra de reinigingsvoertuigen bij u in de straat staan.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden is de straat gedeeltelijk afgesloten.

Planning werkzaamheden
Screenshot_1

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op