Reactie gevraagd: huisartsenpost Spijkenisse

Door de sluiting van de huisartsenpost (HAP) in Hellevoetsluis is de HAP in Spijkenisse vaak overvol, met veertig of meer patiënten, en lopen de wachttijden soms op tot drie of vier uur. Dat beweert IBH’er Leen van Prooyen uit Hellevoetsluis vandaag in het AD/Rotterdams Dagblad. Daardoor ontstaat volgens hem agressie richting artsen en andere medici. Een andere frustratie is dat mensen na zo lang wachten ook nog eens worden doorgestuurd naar een ziekenhuis in Rotterdam, omdat de benodigde zorg niet meer in Spijkenisse wordt aangeboden.

Westvoorne steunt nu de Hellevoetse oproep om te kijken naar een terugkeer van de huisartsenpost in de vestingstad. LEF Nissewaard wil nu weten of de bevindingen van de Hellevoeter Van Prooyen door patiënten worden gedeeld. Mocht de wachttijd inderdaad zijn toegenomen dan betekent dit dat ook de gemeente Nissewaard partij is geworden in deze discussie, zo vindt LEF. “Wachttijden van drie tot vier uur zijn onacceptabel”, zo oordeelt de partij. “Dit betekent gewoon dat er onvoldoende bezetting is voor het hele eiland.”

Wat zijn uw ervaringen? Kloppen de beweringen van Van Prooyen en zijn de wachttijden toegenomen? Geef uw mening in de commentbox hieronder. Mochten de wachttijden inderdaad zijn toegenomen, dan zal LEF zich inzetten om de gemeente Nissewaard te vragen, net als Westvoorne, zich in te zetten voor een hernieuwde huisartsenpost in Hellevoetsluis.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top