PvdA wil regenboogvlag hijsen op internationale “Coming Out Day”

De Partij van de Arbeid Nissewaard heeft aan het college gevraagd of zij op 11 oktober, tijdens de Internationale Coming Out Day, de regenboogvlag wil hijsen bij het stadhuis. Veel andere gemeenten gingen de gemeente Nissewaard hierin al voor.

Coming Out Day vondt voor het eerst plaats in de VS in 1988. In 2009 riep de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober voor Nederland uit tot Nationale Coming-Outdag. Op de Coming Out Day wordt aandacht gevraagd voor het openlijk uit kunnen komen voor ieders seksuele voorkeur.

Of je nu hetero-, homo- bi- of panseksueel bent, of een hele andere of unieke voorkeur hebt, maakt volgens de PvdA Nissewaard niets uit. De PvdA vindt het van belang dat we mensen accepteren zoals ze zijn. “Niemand zou zijn identiteit hoeven te verbergen,” aldus Struijk, “daarom vragen wij het college de regenboogvlag te hijsen om te laten zien dat ook in Nissewaard aandacht wordt besteed aan de LHBT-acceptatie.”

Volgens de PvdA Nissewaard is dit een mooie eerste stap voor de gemeente Nissewaard. De PvdA gaat daarnaast samen met onder andere de Jonge Socialisten Nissewaard, werken aan een plan voor de gemeente om de LHBT-acceptatie nog verder te bevorderen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top