PVDA pleit voor een vuurwerkvrij uitlaatuurtje tijdens de jaarwisseling

In de commissie bestuur van afgelopen dinsdag werd er gesproken over het vuurwerkbeleid in de Gemeente Nissewaard. De PvdA Nissewaard pleitte tijdens deze vergadering voor een vuurwerkvrij uurtje vlak voor de jaarwisseling, zodat hondenbezitters nog even voor een laatste rondje met hun viervoeter naar buiten kunnen.

“Voor dieren is vuurwerk eigenlijk nooit fijn” zegt Kim van de Kant, raadslid van de PvdA. “Met een vuurwerkvrij uurtje geven we honden nog even wat rust, zodat ze voor hun laatste uitlaatrondje naar buiten kunnen voordat het echte kabaal losbarst.”

De burgemeester gaf aan dat hij, ondanks dat hij het idee zou toejuichen, zich er geen voorstelling bij kan maken. Hij zei niet in te zien hoe de gemeente dit zou kunnen bevorderen, behalve door een warme oproep te doen aan de inwoners. Of die oproep effect zou hebben betwijfelt de burgemeester. PvdA Nissewaard zou zo’n warme oproep in ieder geval van harte steunen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

5
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
4 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
WillemJJDJJD Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Willem
Gast
Willem

Ik zou graag een PvdA vrij millenium willen zien,al is het alleen maar om dit soort, en ik kan het niet anders kwalificeren als dom 2.0, uit te bannen. Dieren hebben idd last van het vuurwerk, die van mij gelukkig niet, maar hoe wil je zoiets nou handhaven ? Alleen al met zo’n idee op de proppen komen is al verspilling van commissie tijd. PvdA , als je vind dat de kiezer je als een serieuze partij moet zien, moet je ook met serieuze zaken aankomen en niet met randverschijnselen die zich 1 x per jaar voor doen. Zal er… Lees verder »

JJD
Gast
JJD

Oh jij vindt dat niet serieus ? jouw honden hebben er geen last van gevalletje ikke ikke ikke , arrogant stuk vreten.

Willem
Gast
Willem

Niks ikke ikke ikke, het is een dom voorstel wat niet te handhaven is. Dat mijn honden er geen last van hebben wil niet zeggen dat ik het niet erg vind voor andere dieren.

En ik vind je taal behoorlijk asociaal, dat geeft iig aan van wat voor bedenkelijk niveau je bent en dat je weinig opvoeding hebt genoten van je verwekkers, JJD. Dan pas ben je arrogant, iemand op de wereld zetten en dan niet opvoeden.

JJD
Gast
JJD

Heeft niets met asociaal te maken , ik constateer alleen iets.
Dat het jou niet welgevallig is is jouw probleem.

Willem
Gast
Willem

Waarom noem je mij een arrogant stuk vreten dan ? Dat ligt toch echt aan jouw opvoeding en nergens anders aan. Ik constateer dat jij niet begrijpend kan lezen en dan iemand maar voor iets uit gaat maken. Dat valt dus onder asociaal.