PvdA Nissewaard wil dekking eigen risico bij collectieve zorgverzekering

De PvdA Nissewaard wil het eigen risico voor de collectieve zorgverzekering die de gemeente aanbiedt, zoveel mogelijk gedekt zien in de premie. Dat blijkt uit een motie die PvdA-raadslid Thérèse van Wassenaar gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering over de begroting indiende.

“Nissewaard biedt een uitstekende collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm, maar in de praktijk blijkt dat veel mensen aanlopen tegen problemen met het betalen van het eigen risico.” Aldus van Wassenaar, die er voor pleit dat de kosten van het eigen risico geen reden mogen zijn om zorg te mijden. De motie kon rekenen op brede steun vanuit de gemeenteraad.

De vernieuwde zorgverzekering moet wel gerealiseerd kunnen worden met de gelden die beschikbaar zijn om armoede te bestrijden in Nissewaard. De partij vraagt het college daarom in gesprek te gaan met verschillende zorgverzekeraars en te onderzoeken of er constructies mogelijk zijn waarbij de last van het eigen risico verlaagd wordt voor de zorgvrager.

In 2019 zal de gemeente Nissewaard het huidige armoedebeleid herijken. Hierbij wordt gekeken of het mogelijk is een vernieuwde constructie onderdeel te laten worden van het beleid.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
WillemDirk Jan Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dirk Jan
Gast
Dirk Jan

“We willen en gaan in 2019 bekijken”, daar heeft de aan gegeven doelgroep nu zeer weinig aan. Gewoon alles wordt duurder hebben wij inmiddels geleerd eind 2018 en de verarming neemt hand over hand toe, wordt ons toe gebruld door de media. De BTW gaat in 2019 omhoog en (bijna) iedereen gaat er op vooruit, behalve …, deze groep stelt bezoek aan o.a. de artsen nog meer uit of haalt geen medicatie op, waardoor later de medische kosten onevenredig toe kunnen nemen. Wellicht wederom een bewijs, dat wij met dit politieke beleid de tweedeling in Nissewaard weer verder laten toenemen!

Willem
Gast
Willem

Vandaag werd min of meer bekend wie deze “groep” is. Althans waar een groot deel van deze groep uit bestaat. Voor de werkende word ook alles steeds duurder, vergeet dat ook niet. De “groep” zal dus groter worden, ten koste van de werkende, die “groep” zal steeds kleiner worden met alle gevolgen van dien.
Je kan de werkende niet meer opzadelen met dit soort ongein. De sociaal zwakkere helpen is prima, maar stop met, hoe hemelschrijend het soms ook is, het importeren er van. Ze hebben geen paspoort als je met een bootje overgestoken zijn, maar wel allemaal een telefoon.