PvdA Nissewaard vraagt aandacht voor kapotte en overvolle afvalcontainers

De Partij van de Arbeid in Nissewaard heeft bij het college van B&W van de gemeente Nissewaard vragen ingediend over de afvalverwerking in haar gemeente. De afgelopen periode zijn er bij de lokale PvdA veel klachten binnengekomen over kapotte en overvolle ondergrondse afvalcontainers. Daarnaast krijgen ze ook regelmatig meldingen binnen over troep op straat. Zeker ook na de jaarwisseling.

Reden voor fractievoorzitter Wouter Struijk om na te gaan bij het college of er sprake is van een capaciteitstekort. “Wij verwijzen de inwoners met meldingen aan ons adres netjes door naar de plek waar de melding gemaakt dient te worden. De laatste tijd horen we alleen vaak dat er niet altijd meer wordt gereageerd op meldingen.

Omdat wij onze inwoners niet van het kastje naar de muur willen sturen hebben we daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van B & W”. Struijk geeft aan voorstander te zijn van de nieuwe manier van afvalverwerking, maar dit vraagt wel iets van onze inwoners en onze afvalverwerker Reinis. “We moeten zorgen dat er voldoende middelen en mogelijkheden zijn om deze nieuwe wijze van afvalscheiding op een goede manier vorm te geven”, aldus Struijk.

De PvdA vraagt ook aandacht voor de vele bijplaatsingen en troep op straat als een afvalcontainer vol of stuk is. Troep is een grote ergernis onder bewoners. Binnenkort gaat de PvdA Nissewaard zelf ook weer de straat op om een buurt troep vrij te maken. “We steken graag zelf ook een handje uit”, aldus fractievoorzitter Wouter Struijk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Dinie SchmelewMarcel Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marcel
Gast
Marcel

Misschien een idee om de bewoners die een afvalbak in hun tuin tuin die te late gebruiken bij ons in de valkhoek word door iedereen de ondergrondse bak gebruikt om hun afvalbak te besparen en zit de bak vol zetten ze het er naast
Misschien een idee om de ondergrondse bak een barcode te gebruiken om deze open te maken dan moeten ze wel de eigen vak gebruiken

Dinie Schmelew
Gast
Dinie Schmelew

met mijn grieperig lijf liep ik met een vuilniszak nd vuilcontainer .. daar aangekomen stonden er wederom weer vuilniszakken naast omdat hij weer vol zat. Ik ben wedergekeerd met mijn vuilniszak in mij hand en die maar weer in mijn tuin gezet totdat ik weer toegang heb tot de (lege) container .. ik word er zoooooo ziek van .. dit is al de 4e keer in een paar weken dat ik mijn vuil mee moet terugnemen .. optie .. benedenwoningen allemaal container geven???

Top