PvdA Nissewaard pleit voor een sneller Hartveilig Nissewaard

In het coalitieakkoord staat voor de komende jaren geld gereserveerd voor de aanschaf van AED’s in buitenkasten. Een zogenaamde 6 minuten dekking van AED’s is belangrijk omdat overlevingskansen van reanimatie-slachtoffers veel groter zijn als de reanimatie binnen 6 minuten gestart kan worden.

Fractievoorzitter Dorothé Kieboom van PvdA Nissewaard vraagt al lange tijd aandacht voor burgerhulpverlening en de plaatsing van AED’s. “Een beter manier van hulp bieden in je eigen buurt is er niet, wat mij betreft” zegt Kieboom.

De werkgroep Nissewaard Hartveilig pleit voor een snelle plaatsing van AED’s in de wijken en kernen van Nissewaard. Wat de werkgroep betreft kan dit niet snel genoeg; en waarom niet in al in 2018 beginnen vraagt PvdA Nissewaard zich af?

PvdA Nissewaard heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van Nissewaard. Een locatie voor de plaatsing van de eerste AED in een buitenkast in het centrum van Spijkenisse heeft Kieboom ook al bedacht: “De Boekenberg is een prominente centrale plek in Spijkenisse, en daarom een perfecte plaats voor een AED”.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op